La xarxa de petites universitats s’amplia amb les incorporacions d'Akureyri i Nicòsia

Ja són deu les institucions d’ensenyament superior que formen part de l’entitat (Andorra, Gibraltar, Groenlàndia, Illes Fèroe, Islàndia, Liechtenstein, Malta, Montenegro, San Marino i Xipre)

Façana de la Universitat d'Andorra a l'avinguda Rocafort.
Façana de la Universitat d'Andorra a l'avinguda Rocafort. ARXIU

La xarxa d’universitats de petits països i territoris (Network of Universities of Small Countries and Territories, NUSCT), compta des d’aquesta setmana amb dos nous membres: la Universitat d’Akureyri (Islàndia) i la Universitat de Nicòsia (Xipre). Amb aquestes dues incorporacions, ja són 10 les institucions d’ensenyament superior, de 10 països o territoris diferents, que formen part de l’entitat (Andorra, Gibraltar, Groenlàndia, Illes Fèroe, Islàndia, Liechtenstein, Malta, Montenegro, San Marino i Xipre), liderada i impulsada el 2018 per la Universitat d’Andorra.

La decisió s’ha pres per unanimitat de tots els rectors de les universitats membres, i respon a la voluntat de la NUSCT d’aconseguir una representació nacional i territorial europea plenament inclusiva.

La Universitat d’Akureyri (Háskólinn á Akureyri) és una institució pública d’ensenyament superior establerta el 1987 i situada a la capital del nord d’Islàndia. Ofereix ensenyament presencial i virtual tant en islandès com en anglès i compta amb 2.500 estudiants.

De la seva banda, la Universitat de Nicòsia, la primera universitat privada en formar part de la xarxa NUSCT, és la universitat més gran de Xipre quant a nombre de matriculats, amb més de 14.000 estudiants provinents de 100 països.

La xarxa NUSCT va néixer l’any 2018 amb l’objectiu que les institucions de petits països i territoris europeus poguessin fer front comú als fòrums internacionals d’ensenyament superior, intercanviar bones pràctiques, aprofundir en les oportunitats de col·laboració acadèmica i de recerca, compartir estratègies, i ampliar la oferta de mobilitat dels estudiants ,  personal docent,  tècnic i de gestió dels seus membres .

Etiquetes

Comentaris

Trending