Una vintena d’expositors participaran en la fira d’orientació per estudiar a França

Dinou d'ells seran de la regió Occitània amb la participació del Crous que és l'organisme encarregat de les ajudes als estudiants

Comentaris

Vilarrubla i Tribolet durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Vilarrubla i Tribolet durant la roda de premsa d'aquest dilluns. SFGA/JA VILADOT

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella acollirà el dimarts 29 de novembre una fira d'orientació per fer estudis superiors a França. Estarà obert de les 10 a les 18 hores i l'entrada serà gratuïta, sense inscripció prèvia. Hi participaran una vintena d'expositors.

Entre els centres participants hi haurà les universitats de Tolosa i Perpinyà; l'Institut Nacional Superior d'Ensenyament i Educació (Inspe) de Tolosa-Occitània-Pirineus; l'escola de negocis TBS i l'escola d'enginyeria INSA. La formació professional estarà representada per centres de l'Arieja, Tarbes, Prada, Argelès i Tolosa. El Crous, per la seva part, informarà sobre beques, habitatge i vida estudiantil a França. Hi prendran part, també, el Lycée Comte de Foix per presentar la seva oferta de Brevet de Technicien Supérieur (BTS), la Universitat d'Andorra (UdA)  i l'escola de gestió hotelera Vatel

La presentació de la fira s'ha fet aquest dilluns. L'organitza l'ambaixada de França, amb la col·laboració del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, la delegació de l'enseyament francès i la representació del Copríncep francès. La ministra Ester Vilarrubla ha explicat que l'objectiu del saló "és tornar a despertar l'interès dels alumnes per anar a fer estudis superiors a França" i ha reconegut que "hi ha una manca de coneixement sobre la cultura francesa, els tràmits que cal fer o sobre si el nivell de llengua és l'adequat per anar a estudiar a França".

Actualment un 80% dels alumnes trien Espanya pels estudis superiors "per vincles familiars o pel fet de disposar d'una segona residència", segons la ministra. L'ambaixador Jean-Claude Tribolet ha recordat que la fira va destinada "als alumnes dels dos darrers cursos de batxillerat del Lycée Comte de Foix i als de segon de batxillerat de l'Escola andorrana i als de formació professional". Hi haurà miniconferències centrades sobre temàtiques concretes.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending