Vilarrubla assegura que incloure els e-Sports al currículum “suposaria un estudi més ampli”

Actualment, aquest àmbit s’està introduint al sistema mitjançant una prova pilot que s’està portant a terme a Ordino i que servirà per valorar una possible implantació futura

Vilarrubla durant unes declaracions a la premsa aquest dimecres.
Vilarrubla durant unes declaracions a la premsa aquest dimecres. SFGA

Els eSports prenen cada cop més pes dintre de la realitat del país. El ministre d’Economia, Jordi Gallardo, va afirmar aquest dimarts a mitjans internacionals que Andorra era el primer país a promoure’ls dintre del seu sistema educatiu. Tot i que és cert, la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha puntualitzat aquest dimecres que incloure aquesta matèria dintre del currículum, com a un pla independent, “suposaria un estudi més ampli”. Actualment, es porta a terme una prova pilot a Ordino, que servirà de guia per valorar una possible implantació futura d’aquest àmbit dintre del sistema educatiu.

Segons apuntaven aquest dimarts alguns mitjans internacionals, Gallardo explicava, en unes declaracions fetes en una visita a Gran Bretanya, que la implantació dels eSports dintre de l’educació dels nens servia de reclam perquè alguns no l’abandonessin abans d’hora. Així mateix, apuntava que Andorra era el primer país a comptar amb aquesta matèria dintre del seu sistema educatiu. Però, aquest darrer punt, requereix certa matisació. Actualment, a Ordino, s’ha implementat una nova activitat extraescolar que versa sobre el sector dels eSports i tot allò que els rodeja. “De moment, estem en aquest terreny, no hem parlat encara d’introduir-ho dins del currículum perquè això comportaria un estudi més ampli que encara no hem fet”, ha indicat Vilarrubla.

Per tant, la possibilitat de tenir un pla d’estudis centrat únicament en els eSports és encara molt llunyana. A banda d’aquesta prova pilot, que servirà de guia per al futur, Vilarrubla també ha volgut destacar que s’està valorant la possibilitat d’incloure un desplegament dintre de l’especialització d’informàtica, lligada als esports electrònics. “Això ho estem estudiant, però encara tenim tot el curs vinent per plantejar-ho”, ha remarcat la ministra. Així mateix, ha incidit en què incloure aquests estudis dintre del currículum “és precipitat parlar-ne, perquè hi ha universitats que ho han fet, però nosaltres, abans d’avançar-nos en aquest sentit hem d’estudiar-ho molt bé”. Actualment, la robòtica ja forma part del sistema educatiu, i és una manera d’introduir-se dintre d’aquest món, així com la programació, que ja fa anys que està disponible, “però de moment no hem anat més enllà”.

Alguns pares, arran la incorporació de la prova pilot a Ordino, i sobretot amb les declaracions de Gallardo, s’han mostrat preocupats pel que podrà suposar incloure dintre del sistema educatiu un tema que és, en moltes ocasions, motiu de conflicte a casa. En aquest sentit, Vilarrubla ha volgut tranquil·litzar assegurant que l’objectiu és, precisament, ensenyar el bon ús, quins avantatges i quins perills té. “Penso que incorporar-ho a les activitats extraescolars té aquesta gran funció, no només jugar, sinó pensar com utilitzar-ho de forma correcta”, ha explicat la ministra.

A més, ha volgut remarcar, que quan es parla d’una possible formació professional al voltant dels eSports, no es fa com una forma d’ensenyar a jugar. “És per estudiar professions lligades a aquest món, com puguin ser l’organització d’esdeveniments, màrqueting, programació, entre altres”, ha indicat Vilarrubla.

 

Comentaris

Trending