Vilarrubla exposa les mesures aplicades per la Covid-19 a la Reunió Mundial d’Educació

La ministra ha participat en la trobada, organitzada per la UNESCO, que ha tractat sobre les innovacions que la comunitat ha aplicat arran la pandèmia

La ministra, Ester Vilarrubla, durant la seva intervenció
La ministra, Ester Vilarrubla, durant la seva intervenció

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha participat al segment ministerial de la Reunió Mundial d’Educació 2021 (GEM2021) organitzada per la UNESCO. Sota la temàtica “des de la recuperació a l’acceleració del progrés de l’ODS 4”, es pren com a base les associacions i innovacions que la comunitat educativa mundial ha creat per respondre a la pandèmia de la Covid-19 per tal d’assegurar una recuperació sostenible, resilient i inclusiva.

Així, Vilarrubla ha pres part de la taula rodona ministerial que ha tractat, d’una banda, les mesures i lliçons apreses durant la resposta a la crisi provocada pel coronavirus, i com aquestes poden servir d’exemple a d’altres països. D’altra banda, també s’ha estudiat com accions concretes poden impulsar-se mitjançant els mecanismes de cooperació regionals i mundials ja existents.

Durant la seva intervenció, Vilarrubla ha remarcat l’aposta de Govern d’oferir una educació de qualitat per a tothom continuada. Concretament, ha explicat com es va assegurar la continuïtat de l’ensenyament durant els mesos de confinament, amb mesures com els préstecs de material informàtic, les ajudes econòmiques a les famílies que no tenien accés a internet, els seguiments personalitzats de les dificultats de cada alumne, o les campanyes de cribratge massives que s’han realitzat a les aules.

Etiquetes

Comentaris

Trending