Vilarrubla defensa que l’escola de Santa Coloma ha complert la norma en consensuar el codi de vestir

La ministra remarca que la decisió la va prendre la junta escolar i, tot i admetre que hi ha adolescents amb tendència a “oposar-se” a les regles, adverteix que aquestes “s’han de seguir”

Vilarrubla, presentant la conferència d'inici de curs.
Vilarrubla, presentant la conferència d'inici de curs. G. P.

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha defensat la forma de fer seguida a l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma a l’hora d’imposar una normativa sobre la fora de vestir dels alumnes a classe. Al seu entendre, la decisió s’ha fet seguint les vies corresponents, amb el consens per part de la junta escolar. Per tant, considera que no cal fer molta més polèmica. Tot i això, ha admès que en el cas dels adolescents pot existir una certa tendència “a oposar-se” a les regles i ha deixat clar que aquestes “s’han de seguir”.

Vilarrubla, de fet, ha volgut donar tot l’afer per tancat amb les declaracions efectuades una estona abans per la directora del centre, Olga Moreno. I ha defensat que la mesura, en qualsevol cas, s’ha adaptat “amb consens” dins del marc de l’òrgan on calia fer-ho, en una junta escolar amb representants de tots els col·lectius, des de professors a pares i alumnes. Una fórmula similar, ha volgut recordar, a l’aplicada anys abans quan es va decidir prohibir l’ús dels telèfons mòbils durant l’horari lectiu.

La directora de l'escola de Santa Coloma, Olga Moreno.

Relacionat

L’escola de Santa Coloma recorda que “és un lloc formal” i treu ferro a la polèmica del vestuari

Ha admès també que un cop es va conèixer, la decisió va comportar una certa reticència lògica per l’edat dels estudiants, però ha argumentat que, ara, “la majoria ho ha entès”. En tot cas, ha indicat que “parlem de l’adolescència i a vegades hi ha desig d’oposar-se a unes normes”. Ara bé, també ha deixat clar que aquesta certa empatia no vol dir que les mateixes no s’hagin de complir. Al contrari, ha remarcat que “caldrà seguir-les”.

Una de les creus i tops 'conflictius'.

Relacionat

Els alumnes de Santa Coloma faran noves protestes si no es flexibilitza la norma de la vestimenta

Vilarrubla ha fet aquestes declaracions en els moments previs a l’inici de la tradicional conferència que serveix per celebrar l’inici del curs escolar, celebrada al centre de congressos d’Andorra la Vela. Enguany, s’ha apostat per un acte on s’ha posat en relleu la importància de la lectura. La convidada era l’escriptora i guionista de sèries de televisió -algunes de les quals com ‘Merlí’ molt emmarcades en l’àmbit educatiu- Laia Aguilar. Després de la ponència, ha pogut compartir debat amb el seu col·lega Iñaki Rubio.

Comentaris (5)

Trending