Vilarrubla anuncia que el reglament d’ensenyament no presencial està gairebé enllestit

Ha de regular casos com el de l'alumna que no va a l'escola en no poder-ho fer amb vel i segueix les classes des de casa

Comentaris

Ester Vilarrubla, durant una roda de premsa.
Ester Vilarrubla, durant una roda de premsa. SFGA

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha dit que el reglament que regularà l'ensenyament no presencial està pràcticament enllestit. Ha recordat que hi havia un termini de sis mesos per a la seva elaboració des de la promulgació de la llei que es va confeccionar després que la família d'una nena es negués a portar-la al Lycée Compte de Foix en no poder seguir les classes amb vel.

 

Després de l’aprovació de la llei que prohibeix l’exhibició ostentosa de qualsevol símbol de caràcter religiós a l'escola, el Govern havia d’elaborar un reglament que estableixi els mecanismes per a una educació no presencial. Una de les possibilitats del reglament, que és la proposada per la família, és el model del sistema francès per a alumnes que no poden assistir a l'escola per malalties o per un altre cas. Es tracta del portal cned.fr que va ser creat el 1939 i que des de mitjan dels anys noranta proposa material en línia.

Una noia segueix una classe en línia.

Relacionat

La ‘nena del vel’ fa classes a casa millor resoltes i el germà acudeix a l’escola amb normalitat

Des del mes d'abril és vigent la queue es coneix com la ‘llei del vel’, la modificació de la Llei d’educació que prohibeix la utilització generalitzada dels símbols religiosos ostentosos. Formalment, es prohibeixen els símbols religiosos ostentosos a l’escola, en la primera i la segona ensenyances, per “garantir la convivència entre els seus ciutadans sobre la base dels valors que fixa la Constitució andorrana, com ara el respecte i la promoció de la igualtat entre homes i dones”. Conseqüentment es considera una falta molt greu acudir a l’escola amb aquest tipus de símbols. Fer-ho de forma reiterada pot arribar a comportar l’expulsió definitiva dels centres escolars.

La noia fa moltes més hores de classe a casa que el curs passat, té un pla educatiu notablement ben traçat i, a més a més, gaudeix d’una tutoria específica.

Comentaris (2)

Trending