El sistema espanyol potenciarà en el retorn a classes el suport als alumnes que faran selectivitat

Tornaran presencialment a les aules els estudiants de cinquè i sisè de primària, quart de secundària i batxillerat, que es consideren “els cursos crítics”

L'institut espanyol María Moliner, a la Margineda.
L'institut espanyol María Moliner, a la Margineda.

El sistema espanyol també treballa per preparar el retorn de les classes presencials a partir del 2 de juny. Serà, però, una tornada limitada als “cursos crítics”, en paraules de la consellera d’Educació de l’ambaixada, Yolanda Varela. Especialment, remarca, als alumnes que han de fer al juliol les proves d’accés a la universitat.

Al Maria Moliner tornarà a haver-hi classes, sí, però únicament per a determinats alumnes. Aquells dels considerats cursos “crítics”. I això és tradueix en cinquè i sisè de primària i quart de secundària. És a dir, els estudiants que han de fer el salt a una nova etapa educativa.

També hi podran anar els cursos de batxillerat. Especial interès hi ha en donar suport als alumnes de segon, ja que, com recorda Varela, “la selectivitat s’ha retardat”. Així, a aquests estudiants “hauran de reforçar el que han treballat aquests mesos” i, sobretot, “ajudar-los a aclarir dubtes”.

En tots els casos, els horaris seran reduïts i intensius. De nou del matí a una del migdia. Evidentment, s’aplicaran estrictes mesures per evitar el risc de contagi amb la Covid-19. “Pot ser un bon exemple de com haurem de treballar de cara al futur”, indica la consellera d’Educació de l’ambaixada, que també recorda que anar serà “voluntari”, fet que, al seu entendre, “ens ajudarà a aprendre com ho hem de fer i a donar el servei a les famílies”.

Per aquells alumnes dels cursos que no facin el retorn o que prefereixin no anar presencialment, l’ensenyament seguirà. Novament, de forma virtual, com s’ha fet les darreres setmanes.

Comentaris

Trending