El sistema espanyol compta amb més de 3.000 alumnes al Principat

La darrera consellera d'educació de l'ambaixada, Yolanda Varela, ha estat distingida amb la Creu Oficial de l’Ordre d’Isabel Catòlica per la seva tasca desenvolupada al país

Varela amb la Creu Oficial de l’Ordre d’Isabel Catòlica.
Varela amb la Creu Oficial de l’Ordre d’Isabel Catòlica.

Va estar cinc anys al principat, però la feina realitzada per Yolanda Varela al capdavant de la conselleria d'educació a l'ambaixada espanyola va deixar empremta i ha estat guardonada amb la Creu Oficial de l'Ordre d'Isabel Catòlica. Potenciar el sistema educatiu espanyol va ser un dels seus principals encomanats i que es veuen actualment amb més de 3.000 alumnes en els diferents centres.

Avui en dia el sistema educatiu espanyol acull més de 3.000 infants i, com ha indicat aquest matí l’ambaixador d’Espanya, Àngel Ros, “han augmentat els alumnes” que el curs 2022-2023 estudiaran amb els paràmetres educatius espanyols.

Així ho han indicat en el discurs d’entrega de la Creu Oficial de l’Ordre d’Isabel Catòlica a la darrera consellera d’educació Yolanda Varela, que va ser la responsable d’aquest àmbit en la màxima institució espanyola durant cinc anys. De fet, Ros ha destacat “l’excel·lent tasca” que Varela va desenvolupar durant la seva estada al Principat en aquest àmbit.

De fet, el diplomàtic espanyol ha posat en relleu "a complexitat del sistema educatiu a Andorra", amb tres branques, "que es complementen". Per la seva part, la guardonada ha volgut ressaltar "el gran honor" que significa per ella aquesta distinció a "una funcionària rasa a la tasca desenvolupada" i que significa "un incentiu per continuar fent-ho bé". Entre els punts destacats per Varela de la seva estada a Andorra, ha volgut destacar "el gran equip humà", tant a les escoles com a la mateixa ambaixada, que es va trobar a la seva arribada al país i que li va facilitar molt dur a terme la tasca de potenciar el sistema espanyol a Andorra.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending