El SEP va aportar un conjunt de ‘proves anonimitzades’ contra la directora d’FP

El sindicat es manté expectant sobre la instrucció de l’expedient mirant que es respectin els drets de tots els implicats però, alhora, ha pres certa distància després de fer el que creu que tocava

El Centre de Formació Professional d'Aixovall.
El Centre de Formació Professional d'Aixovall. ARXIU

“Potser és la primera vegada que formalment es posaven les cartes sobre la taula.” El que està clar és que en relació amb la històrica directora del centre de Formació Professional (FP) d’Aixovall, Anna Magallón, el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha posat sobre la taula del ministeri d’Educació un seguit de ‘proves anonimitzades’ que haurien servit perquè el departament liderat per Ester Vilarrubla obrís un expedient que s’està instruïnt.

El SEP va posar mans a la feina després de rebre les queixes de diversos ensenyants. Els elements que els van arribar, que evidenciarien suposadament la comissió de diverses faltes per part de Magallón, són clars per als responsables del sindicat. Però una vegada feta la feina, per dir-ho d’aquesta manera, se n’han apartat una mica. El SEP ha agafat distància. Es vol que Educació faci la tasca que ara li pertoca amb les màximes garanties per a tots els implicats en el procés.

Per això, de fet, el SEP no s’ha posicionat públicament sobre l’afer. Tampoc Vilarrubla ha volgut referir-se a la qüestió en cap ocasió. De fet, la ministra està molesta que hagi transcendit l’obertura de l’expedient a la recta final del mandat polític. Hauria tingut, asseguren les fonts, altres ocasions per posar en marxa una ‘investigació’ similar. Però ho hauria rebutjat. Possiblement, indiquen les fonts, perquè mai abans se li havien posat elements clars damunt la taula. Perquè mai abans sabia que realment eren persones amb noms i cognoms les afectades pel suposat comportament de Magallon.

La ministra, Ester Vilarrubla; el director de Formació Professional, Formació d'Adults i Innovació Tecnològica, Xavier Campuzano; i la directora de centre expedientada, Anna Magallon.

Relacionat

Expedientada la històrica directora d’FP per mala gestió general del centre

En tot cas, ara el ministeri està fent la feina que un expedient demana, i el director de Formació Professional, Formació d’Adults i Innovació Tecnològica, Xavier Campuzano, seria el primer en estar a sobre de la qüestió. I el dubte, és obvi, si no hauria pogut actuar abans i si en el cas d’una sanció a Magallón tot plegat pot rebotar en Campuzano. Hi ha disparitat de criteris sobre aquesta qüestió.

El que no hi ha dubte és que just després que l’Altaveu revelés l’existència de l’expedient en qüestió, l’afectada, Anna Magallón, el seu superior directe, per tant, l’esmentat Campuzano, i una altra directora departamental, en aquest cas la màxima responsable d’Inspecció Educativa, el departament que instrueix la ‘causa’, Marie Pagès, van mantenir una tensa reunió a porta tancada al ministeri. La situació no és fàcil. El SEP, però, té clar que ha fet el que havia de fer.

Comentaris (14)

Trending