Rebaixa dels requisits exigits als interins que han de cobrir baixes al sistema andorrà

El Govern canviarà la llei perquè a les suplències de més de 15 dies hi puguin optar titulats de primer cicle sempre que aquest sigui de la matèria que han d’impartir

Alumnes de l'Escola andorrana en una classe.
Alumnes de l'Escola andorrana en una classe. ARXIU

El Govern vol reduir els requisits dels professionals interins que cobreixen baixes al sistema educatiu andorrà. L’objectiu es facilitar trobar suplents per a professors que demanen un atur temporal de llarga durada, ja que, en ocasions i sobretot en determinades assignatures, costa tenir-los en un termini breu de temps. Es vol trobar un sistema “més flexible” per a casuístiques ben controlades”.

La fórmula per impulsar aquesta mesura serà una modificació de la Llei d’ordenació del sistema educatiu andorrà. Actualment, el text fixa que aquests interins han de tenir la titulació d’un segon cicle universitari i que, com a mínim, un dels dos que hagin cursat sigui de l’àmbit de l’assignatura que han d’impartir. “Ens trobem que, en algunes especialitats, tenim baixes de docents que costa de cobrir amb la bossa d’eventuals”, ha explicat el portaveu del Govern, Eric Jover. El també ministre de Finances ha posat l’exemple de matèries con les matemàtiques, que té també una gran demanda al sector privat.

El canvi legal reduirà els requisits d’aquests interins per cobrir les baixes de més de quinze dies. Es permetrà que aquestes es puguin cobrir únicament amb professionals que tinguin només un primer cicle de l’especialitat.

Això afectarà les formacions de secundària, batxillerat, formació professional i equivalent. Jover ha deixat clar que “és una mesura que ens ha de donar flexibilitat per cobrir unes casuístiques molt controlades”.

També en l’àmbit educatiu, el consell de ministres ha aprovat el pla d’estudis del bàtxellor en llengua catalana de la Universitas Europaea IMF. Es tracta de la segona formació validada per aquest centre, que ofereix ensenyament virtual, després del bàtxellor en administració i direcció d’empreses. Costarà de 180 crèdits, 168 obligatoris i 12 de lliure elecció.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending