Els pròxims cribratges decidiran si s’aixeca l’obligatorietat per anar a menjador o a extraescolars

Salut crea un carnet que servirà com a “document acreditatiu” per demostrar que s’han superat els tests d’antígens i que haurà de portar cada alumne dels diferents sistemes educatius

Alumnes en una escola.
Alumnes en una escola. Altaveu

Les escoles han recuperat aquest dilluns l’activitat lectiva, després de les vacances de Nadal. Ho han fet, evidentment, sota les mesures impulsades per intentar frenar al màxim la possible expansió del coronavirus. De moment, es mantindran els cribratges setmanals (dos a primera ensenyança i un a secundària). Per ara, continuaran sent obligatoris per poder assistir al menjador o a activitats extraescolars. En uns dies, i en funció de les dades d’aquests primers controls, es decidirà si es relaxa la mesura o no.

El retorn a les classes es fa, lògicament, sense grups afectats per cap tipus de vigilància. Els dies de Nadal han permès fer net, tot i que Govern té clar que la situació difícilment es mantindrà. Amb els contagis desbocats, s’és conscient que tard o d’hora algun (i probablement molts) alumne acabarà infectat. Justament, per això es manté el dispositiu de cribratge, amb l’objectiu d’intentar detectar-los com més aviat millor i tallar les possibles cadenes d’expansió.

Per ara, es mantenen els mecanismes que s’havien implementat durant el desembre. És a dir, un cribratge setmanal a totes les escoles. Dos tests d’antígens a primària. Un, a secundària. I seran obligatoris superar-los per poder participar en activitats extraescolars o anar al menjador. La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha donat a entendre que, ara, se seguiran les dades dels resultats dels tests per acabar de definir si aquesta restricció s’allarga en el temps o s’acaba aixecant.

Més enllà d’aquesta decisió, el que queda clar és que els cribratges es mantindran en el temps. Així ho evidencia la creació del carnet específic que es repartirà entre tots els escolars. En ell s’anotaran els dies en què s’han fet les proves i el resultat. Així, es convertirà “en el document acreditatiu” que s’haurà de presentar per accedir al menjador o fer activitats extraescolars.

El carnet es repartirà ja aquesta setmana. Seran els membres de Creu Roja que vagin a cada centre educatiu qui els distribueixin entre els alumnes. Les famílies hauran d’omplir inicialment el document amb les dades personals i, segons passi cada setmana, s’aniran omplint amb els resultats de cada control.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending