Classes confinades als col·legis Janer i Sant Ermengol per escolars positius

Una setantena llarga d’infants quedaran aïllats als seus domicilis una desena de dies després del diagnòstic de tres contagis entre alumnes d’infantil i primària

Una imatge del Sant Ermengol.
Una imatge del Sant Ermengol. ARXIU

Els positius de dos germans alumnes del Sant Ermengol i d’un altre infant de primària en el cas del col·legi Janer ha obligat a aïllar durant el dia d’avui tres aules, una setantena d’infants més dels que ja estan reclosos als seus domicilis ho hauran d’estar a partir d’ara. Tots dos centres ja tenien una aula confinada cadascun. “Serà una constant”, ha reconegut el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que sense restar-hi transcendència tampoc no hi ha volgut afegir pas dramatisme.

Les primeres aules en aïllar-se han estat una P3 del Sant Ermengol i una classe de tercer de primària de la mateixa escola. En una i en l’altra hi cursen estudis dos germans als quals aquest migdia se’ls ha notificat el diagnòstic positiu de coronavirus. Això ha obligat a confinar uns 25 infants per aula. En les properes hores tots els menors seran cribrats i hauran de restar almenys catorze dies a casa, encara que aquest període de temps pot variar.

El mateix que passarà amb una vintena d’alumnes, també de primària en aquest cas, del col·legi Janer, a qui a primera hora d’aquesta tarda se’ls ha comunicat que havien d’anar cap a casa després que un company seu, que les hores prèvies havia tingut símptomes i havia estat sotmès a una prova de detecció ràpida de Covid, havia donat efectivament positiu.

La desena dels infants de l'aula de la guarderia de Canillo confinada han estat sotmesos aquest divendres a les proves de detecció del virus

Una altra de les aules confinades, ja es va anunciar aquest dijous, és una de la guarderia comunal Les Orenetes de Canillo. Una desena de nens d’entre 1 i 2 anys han estat sotmesos a les proves de detecció del virus aquest divendres i ara els pares estan a l’espera de resultats.

D’altra banda, a poc a poc, i des d’avui, es van reincorporant al College del Lycée els assistents educadors que des de diumenge estaven confinats pel positiu d’un company. Aquest dijous van ser sotmesos a proves després que la setmana passada, abans del positiu del membre de l’equip, tots donessin negatiu. A mida que es torni a confirmar un segon negatiu els professionals de suport a l’educació van retornant als seus llocs de treball.

Manteniment del SAAS

La setmana que ve es preveu que tres dels quatre operaris del departament de manteniment del SAAS, que estan al cas tant del que passa a l’hospital com del que s’hagi d’arranjar al Cedre, que estan fora de joc per la Covid es puguin reincorporar a la feina. Dos van resultar contagiats pel virus i dos més van haver de ser aïllats per precaució. El departament en qüestió està composat per dotze treballadors.

Comentaris (7)

Trending