Noranta-tres alumnes d’FP treballen per resoldre ‘reptes empresarials’ de cinc companyies del país

El projecte Tàndem s’obre al camp sociocomunitari i al sanitari i en la setena edició bat la xifra rècord de participants que han de trobar solucions per a les necessitats plantejades per Caldea, RTVA, Home BOX, Centre Mèdic Valira i Tècniques d’Avantguarda

Responsables del projecte amb representants de les empreses.
Responsables del projecte amb representants de les empreses. SFGA

El projecte Tàndem, a partir del qual els estudiants d’FP del Principat han de dissenyar solucions adequades -una mena de pla de negoci concret i innovador- per a ‘maldecaps’ d’empreses del Principat tindrà enguany, en la setena edició, una xifra rècord de participants. 93 estudiants treballant en la recerca de resolucions als problemes, divuit docents fent-los suport i cinc empreses que esperen respostes als seus neguits.

Enguany s’incorporen al projecte dues branques formatives més, la sociocomunitària i la sanitària, fet que va créixer el nombre de companyies que es veuen implicades en el projecte. A mida que s’han anat consolidant també les branques d’FP es mira d’incloure-les en els treballs que es fan. El projecte Tàndem és una mena de projecte final de carrera o de grau o com se li vulgui dir. I en moltíssims casos, i no només en relació amb les propostes que acaben sent les guanyadores, les empreses implanten algunes de les solucions apuntades pels estudiants.

La iniciativa la promouen Andorra Business i el ministeri d’Educació. D’aquí que la setena edició del Tàndem l’hagin presentat, davant representants de les empreses que enguany plantegen els reptes que voldrien que els fossin solucionats -Caldea, RTVA, Home BOX, Centre Mèdic Valira i Tècniques d’Avantguarda-, els titulars d’Economia, Jordi Gallardo, i la responsable ministerial d’Educació i Ensenyament Superior. Ester Vilarrubla.

IMG 20221013 121200
Els ministres durant la presentació del projecte.

Els dos ministres han coincidit en considerar “més que consolidat” el projecte. Gallardo, que ha definit el projecte com el “primer contacte dels estudiants amb l’ecosistema de l’emprenedoria”, ha assegurat que Tàndem “estimula” els estudiants, fins i tot, a “plantejar-se crear una start-up”. Vilarrubla, al seu torn, ha assegurat que la iniciativa funciona i funciona molt bé perquè “correspon al que volem” atès que els estudiants finalment han de fer “projectes reals per a necessitats reals”. “Encaixa perfectíssimament al que es busca”, ha indicat encara el ministre de Presidència i Economia.

Caldea planteja que se li busquin solucions per dotar d’una millor oferta i serveis innovadors per al seu resort. RTVA vol aconseguir més espectadors per a la franja jove. Tècniques d’Avantuguarda busca com resoldre i gestionar les necessitats d’un servei professional que s’ofereix a domicili. Home Box intenta trobar sinergies per fer més fàcil i eficient una mudança i, finalment, el Centre Mèdic Valira planteja cercar eines en el marc de la família per evitar patologies visuals en infants de menys de sis anys. Tot un repte, com ha remarcat Gallardo.

Etiquetes

Comentaris

Trending