Més torns i espais per a l’hora de pati i menjador per evitar contactes a les escoles

El Sant Ermengol emet un comunicat per a les famílies on es detallen els tres possibles escenaris per a la represa del curs escolar: presencialitat amb ‘nova normalitat’, ensenyament híbrid i classes en línia

Una vista aèria del complex educatiu del Sant Ermengol.
Una vista aèria del complex educatiu del Sant Ermengol. ARXIU

Els grups classe seran estables i tindran tant un tutor com un espai de referència. Aquesta és una premissa fonamental per a la represa del nou curs escolar, sobre el qual encara hi ha diversos interrogants que a partir de la setmana que ve s’haurien d’anar desvetllant. A partir dels 6 anys tot l’alumnat haurà de portar mascareta fins a arribar a la seva aula i el personal l’haurà de dur sempre. En principi es preveu que el curs pugui ser presencial. Però també es preveu un escenari híbrid i un altre totalment en línia.

El Col·legi Sant Ermengol ha difós un comunicat per a les famílies en què exposa les línies bàsiques en què s’ha d’emmarcar la represa del curs escolar. Són directrius que, en principi, parteixen de les recomanacions fetes pel ministeri d’Educació i la conselleria espanyola, que en el cas d’aquest centre confessional, que segueix el sistema espanyol, també hi té incidència. En qualsevol cas, les premisses que s’exposen en la comunicació són vàlides, pam amunt, pam avall, per a tots els centres educatius del país.

Reinici del curs escolar el 2 de juny.

Relacionat

Educació confirma que l’inici del curs a maternal i primera ensenyança serà el 9 de setembre

El reforç de les activitats de promoció de la salut i de suport emocional, d’una manera o altra estaran molt presents en aquest curs escolar. Més encara si, com es preveu i es desitja, les classes poden ser totalment presencial. En el cas del Sant Ermengol s’exposa que especialment durant els primers dies "es reforçaran hàbits i conductes que són imprescindibles en el context actual: tenir cura d’un mateix i de les persones que ens envolten; actuar amb corresponsabilitat per protegir els més vulnerables; rentar-se les mans de manera freqüent i sistemàtica; utilitzar adequadament la mascareta; i aplicar mesures de distanciament.

El grup classe serà cabdal, perquè permetrà una certa interacció entre els seus membres i que no calgui dur mascareta a l’aula; serà estable i tindrà un únic tutor de referència

Com s’ha dit, es preveuen tres possibles escenaris. El desitjable és el presencial. En aquest cas serà molt important aplicar estrictes protocols definits pel ministeri de Salut. Es faria un horari lectiu el més normal possible i es mantenen les activitats extraescolars seguint mesures de seguretat i portant mascareta. Quant a la formació lectiva, el grup classe serà cabdal, perquè permetrà una certa interacció entre els seus membres i que no calgui dur mascareta a l’aula.

Perquè es pugui mantenir aquest grup classe i, alhora, evitar contactes, la voluntat, sempre que calgui, és ampliar els torns de pati i de menjador. I també, sempre que calgui, dotar de més espais on sortir a esbargir-se o acudir a dinar. En tot cas, aquestes activitats es volen que es continuïn fent entre el denominat grup classe. Com ja es va anunciar aquest dijous, el curs començarà el 9 de setembre a maternal i primària i el 14 de setembre per a la resta d’etapes, FP i universitat incloses.

Més enllà de l’escenari presencial amb la ‘nova normalitat’, hi ha la possibilitat que hi hagi un confinament parcial del centre o el seu tancament total. El primer cas serà el d’aplicació de l’ensenyament híbrid, amb nova distribució d’espais i un màxim de deu alumnes per aula en educació infantil i de quinze en el cas de primària. A l’ESO sols hi hauria un dia de classe presencial i dos dies a batxillerat. Si calgués fer ensenyament en línia, les sessions virtuals són més esporàdiques (un cop per setmana) en els nivells més inferiors i més assídues entre els estudiants de les etapes més properes a la finalització de l’escolaritat.

Comentaris (2)

Trending