Educació confirma que l’inici del curs a maternal i primera ensenyança serà el 9 de setembre

Durant la setmana vinent el ministeri té intenció de començar a enviar informació detallada a famílies i personal docent i no docent de com es faran les classes i també les dates sobre el cribratge per a la detecció ràpida de la Covid

Reinici del curs escolar el 2 de juny.
Reinici del curs escolar el 2 de juny. Toni Solanelles

Ara per ara no hi ha cap canvi en el curs escolar més enllà de les mesures que s’introdueixin per evitar els contagis de coronavirus. El 9 de setembre comencen les classes de maternal i de primera ensenyança i el dia 14, cinc dies més tard, es posarà en marxa la segona ensenyança, el batxillerat, la formació professional i la Univesitat. Així ho ha anunciat el Govern aquest migdia a través de les xarxes socials.

El ministeri d’Educació està acabant de dissenyar el projecte educatiu per al proper curs i, sobretot, el cribratge sanitari que es preveu dur a terme abans de l’inici de les classes per tal de detectar possibles contagiats de coronavirus i mirar de frenar així la propagació de la malaltia a les aules, on es vol mantenir tant com sigui possible el nucli de convivència.

De fet, en el mateix missatge s’informa que la pròxima setmana les famílies i el personal docent i no docent rebran informació del procediment i les dades del cribratge que es durà a terme a partir de primers de setembre. En els propers dies ha de quedar tot definit. La voluntat governamental és presentar públicament entre dilluns i dimarts tot el dispositiu relatiu al proper curs escolar. Tant pel que fa a les proves sanitàries com el funcionament almenys inicial de les classes.

A mitja setmana, segons diverses fonts, el ministeri hauria de mantenir una trobada amb els directors, almenys, de tots els centres de l’Escola andorrana per definir els detalls concrets de cadascun dels dispositius educatius per tal que al seu torn, si escau, traslladin la informació a la resta del claustre i als familiars i alumnes. Ara per ara hi ha molta incertesa, segons que han reconegut docents de diferents sistemes educatius, que lamenten que a aquestes alçades de l’estiu encara no tinguin cap mena d’informació de com han de plantejar un curs que es preveu de certa complexitat.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending