Malestar dels pares per nous confinaments a l’escola andorrana d’Encamp

L’avís d’aïllament ha arribat quan no feia ni una setmana que el centre havia recuperat la normalitat després de tancar el mes passat per l’alta incidència del coronavirus entre l’alumnat

L'escola andorrana d'Encamp.
L'escola andorrana d'Encamp.

Desconcert, com a mínim. Malestar, en alguns casos. És la sensació que tenen alguns pares d’alumnes de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp després de rebre l’avís que els seus fills han de tornar a confinar-se, tot just quan feia uns dies que havien tornat a fer classes presencials. Al llarg de la setmana passada més progenitors van rebre avís que, per haver estat en contacte amb altres alumnes que han acabat desenvolupament la Covid-19, els tocava aïllar-se de nou.

En aquest cas, es pot dir que plou sobre mullat. Cal recordar que, durant bona part d’octubre tot el centre encampadà va tancar a causa de l’elevada incidència del virus que s’havia detectat entre l’alumnat. Les setmanes de clausura es van allargar amb les vacances de Tots Sants. Per això, molts pares no entenen que al cap de pocs dies de la reobertura tornin a decretar-se confinaments.

Una imatge de l'Escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp.

Relacionat

Tornen els aïllaments d’estudiants a l’Escola de segona ensenyança d’Encamp

De fet, ja la setmana passada es van enviar alguns alumnes a casa. En aquest cas, per haver estat en contacte amb un estudiant contagiat durant l’hora de dinar. Els avisos de confinaments, però, han continuat en augment. Alguns pares van rebre el missatge el passat dissabte. Un altre cop, els seus fills hauran d’estar entre 10 i 15 dies aïllats.

De res, per ara, serviria en aquest cas el fet que s’hagi deixat de banda la idea inicial que els estudiants puguin estar a classe sense mascareta. Ara la porten, però la detecció d’un positiu ha fet que de seguida es torni a aplicar el protocol d’aïllament. L’anunci ha generat desconcert i malestar en alguns pares, que demanen altres mesures, més enllà de la protecció facial, com ara jornades flexibles i una menor ràtio de nois per aula.

Comentaris (1)

Trending