Jover afirma que “serem durs” amb els incompliments dels protocols al transport escolar

El portaveu qualifica com a “error greu” i “sancionable” el fet que no s’esperés un nen que anava a buscar una mascareta però defensa que el problema no és del protocol sinó d’una mala aplicació per part de les empreses

Una imatge d'un dels accessos a l'Escola francesa d'Escaldes.
Una imatge d'un dels accessos a l'Escola francesa d'Escaldes. ARXIU

“Serem durs a l’hora d’exigir el compliment dels protocols”. Així de contundent s’ha volgut mostrar el ministre portaveu, Eric Jover, en ser preguntat sobre el segon incident en pocs dies vinculat al transport escolar, el d’un menor al qual no el vehicle no va esperar mentre anava a buscar una mascareta. Des de l’executiu s’ha deixat clar que hi ha un “error greu” que és “sancionable” i que se serà estricte. I és que, ha alertat, “estem parlant de nens”.

Jover ha explicat que, un cop s’ha tingut constància de l’incident, s’ha actuat amb rapidesa. “S’ha obert l’expedient corresponent tant a la companyia que fa el transport com a la que fa l’acompanyament”, ha indicat, tot recordant que la tasca d’aquesta darrera és, justament, “verificar que no passin aquests fets”. I ja ha avançat que el resultat de tots dos procediments no serà pas favorable.

Imatge de l'escola en les immediacions de la qual va passar l'incident.

Relacionat

Un altre incident al transport escolar imposa l’obligació que els busos portin estoc de mascaretes

“Hi va haver un error i pensem que és greu i sancionable”, ha afirmat. Això sí, aquesta equivocació, ha indicat, “no posa en dubte els protocols que estan dissenyats però sí la seva correcta aplicació”. Un fet del qual “exigim el seu compliment perquè estem parlant de nens”. Per això, justament, Jover ha deixat clar que “serem durs a l’hora de reclamar-lo”.

Més enllà del resultats dels expedients, el Govern, ha confirmat el ministre portaveu, ja ha pres una mesura per intentar evitar que es repeteixi una situació similars. Així, tal com ha avançat Altaveu, a partir d’ara els autobusos hauran de tenir un estoc de mascaretes per si algun dels infants en necessita una.

Comentaris

Trending