Un altre incident al transport escolar imposa l’obligació que els busos portin estoc de mascaretes

Just el dia abans de les vacances de Tots Sants un vehicle va marxar de l’Escola francesa de primera ensenyança d’Escaldes sense un menor al qual se li havia dit que anés a buscar una protecció facial i no se’l va esperar

Imatge de l'escola en les immediacions de la qual va passar l'incident.
Imatge de l'escola en les immediacions de la qual va passar l'incident. arxiu

Un altre incident en el servei de transport escolar ha portat el ministeri d’Educació a imposar l’obligació que tots els vehicles que fan l’esmentat servei hagin de dur un petit estoc de mascaretes per si mai cap menor se l’oblida o l’ha perdut. El nou incident, a l’Escola francesa de primera ensenyança d’Escaldes, ha portat el departament governamental, seguint el que estableixen els plecs de bases i la normativa interna a expedientar tant l’empresa que fa el transport com la dels acompanyants.

El cas es va produir el darrer dia abans de vacances escolars de Tots Sants, el divendres 29 d’octubre. A la porta del centre esmentat, esperava un bus per retornar a casa els escolars. Un menor de 7 anys pujava al bus sense mascareta i se li va recordar que l’havia de dur. El nen va explicar que se l’havia oblidat i se li va indicar que acudís al local de l’associació de pares a buscar-ne una. El menor no va acabar d’entendre la instrucció i tampoc cap adult el va acompanyar. I en lloc d’anar al local de l’esmentada entitat, va tornar a l’aula a buscar-la.

Al cap d’una estona, i veient que no tornava, l’acompanyant es va adreçar al local de l’associació, comprovant que allí no hi era. Davant d’això va tornar al vehicle i el conductor, al cap d’uns minuts, va anunciar que havia d’iniciar el trajecte per no arribar amb un retard excessiu. L’acompanyant hauria mostrat el seu acord i el bus va iniciar la marxa sense l’alumne en qüestió. L’escolar va aparèixer poc després a la parada i ja no hi va trobar el vehicle.

Un autobús d'Andbus accedeix a les instal·lacions que té la companyia a la Borda Nova.

Relacionat

Quinze dies de suspensió per a l’acompanyant del bus on va quedar oblidada una nena

Sortosament, però, hi havia altres pares que havien anat a recollir els seus fills i van activar el servei del transport escolar que, al seu torn, va alertar de la situació a la família del menor implicat per tal de posar sota control el cas i que no hi hagués cap mena de tensió. “El nen no va patir en cap moment, però el comportament dels responsables adults del bus és intolerable”, han explicat les fonts ministerials consultades, que han lamentat que “en un servei que normalment funciona bé, s’han donat dues incidències desgraciades amb pocs dies de diferència”.

Per tot plegat, i seguint allò establert en els plecs de base i les normatives d’aplicació per al cas, s’ha obert un expedient, com s’ha dit, tant a l’empresa del vehicle com a la que té contractat l’acompanyant, que almenys aquest dilluns ja no ha fet la ruta en qüestió. El ministeri no està al corrent de la situació laboral del professional de l’acompanyament atès que la relació contractual sols implica l’empresa i el treballador. El que està clar, també, és que s’ha requerit a totes les empreses d’autobusos que fan el servei de transport escolar que tinguin a disposició, en els vehicles, mascaretes sobreres per un cas d’urgència, pèrdua o descuit. Les fonts consultades han acabat afirmant: “Els protocols hi són, només cal aplicar-los.”

Comentaris (20)

Trending