Els iPads i l’anglès fan ‘doctor excel·lent’ Ferran Costa

El president del grup parlamentari liberal, en la seva faceta d’expert en llengües, ha exposat aquest migdia a l’UdA la seva tesi sobre l’ús de les tauletes tàctils en l’aprenentatge idiomàtic

Ferran Costa durant la defensa de la seva tesi.
Ferran Costa durant la defensa de la seva tesi. UdA

El president del grup parlamentari liberal Ferran Costa, en la seva faceta de lingüista, ja és doctor. De fet, ho serà amb la qualificació d’excel·lent i falta acabar de decidir el ‘cum laude’. És el divuitè doctor sorgit de la Universitat d’Andorra (UdA). La tesi de Costa versa sobre l’ús de les tauletes tàctils, dels iPads, en l’aprenentatge de l’anglès i altres llengües.

La sala d’actes de la Universitat d’Andorra (UdA) ha acollit aquest divendres la divuitena lectura d’una tesi. La que s’ha presentat avui, la de Costa, era intitulada ‘Perceptions, practices, and attitudes on the use of technology in the English as a Foreign Language classroom: The iPad in the Andorran school system’. El treball de Ferran Costa ha estat dirigit per Elisabet Arnó i Guzman Mancho.

Les conclusions revelen que els usuaris tenen percepcions positives sobre l’ús dels dispositius iPad a les classes d’anglès i que la tecnologia s’empra principalment per dur a terme tasques identificades a les directrius del currículum del curs

L’objectiu de la recerca ha estat estudiar les percepcions, les pràctiques i les actituds dels professors i dels estudiants sobre l’ús de les tauletes tàctils a les classes d’anglès del sistema educatiu andorrà. Les conclusions revelen que els usuaris tenen percepcions positives sobre l’ús dels dispositius iPad a les classes d’anglès i que la tecnologia s’empra principalment per dur a terme tasques identificades a les directrius del currículum del curs.

Les actituds dels usuaris són majoritàriament favorables envers els iPads, sobretot a causa dels beneficis percebuts d’inclusivitat, flexibilitat, millor interacció i producció més eficient dels treballs encomanats. No obstant això, també s’han identificat alguns inconvenients, com ara la distracció, la dependència i la saturació. El tribunal ha estat format per Montserrat Casanovas (Universitat d’Andorra i Universitat de Lleida), Jorge Arús (Universitat Complutense de Madrid), Elena Bárcena (Universitat Nacional d’Educació a Distància), Ana Gimeno (Universitat Politècnica de València) i Àngel Raluy (Universitat de Vic).

El tribunal, segons que ha pogut saber l’Altaveu, ha acordat qualificar amb un excel·lent la tesi de Costa i ara falta decidir si és amb grau de ‘cum laude’ o no. Però aquest pas s’ha d’acordar més endavant. Ferran Costa és llicenciat en Relacions internacionals, té un màster de Lingüística aplicada i un postgrau en Gestió de petites i mitjanes empreses. Des del 2014 forma part del Grup de recerca en Llengües de la Universitat d'Andorra.

Comentaris (18)

Trending