S’inicien els tallers de nivologia per als alumnes dels tres sistemes educatius del país

El ministeri d’Educació i Protecció Civil organitzen les pràctiques, que també serveixen per explicar a alumnes d’entre 10 i 14 anys com actuar en cas d’una allau

Una pràctica en un taller anterior.
Una pràctica en un taller anterior. SFGA

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i el departament de Protecció Civil inicien el 5 de febrer els tallers de nivologia i actuació en casos d’allaus per a estudiants d’entre 10 i 14 anys dels tres sistemes educatius del país. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’emmarca en el curs de capacitació global davant de situacions de risc o d’emergència natural que va començar el passat mes de setembre a les escoles, és donar una formació pràctica perquè els joves actuïn de manera correcta i ràpida.

El taller específic de nivologia i actuació en casos d’allaus, que s’allargarà fins al 26 de març, és un curs pràctic sobre el terreny en què participen uns 335 alumnes de 13 i 14 anys del sistema andorrà; així com uns 510 d’entre 10 i 11 anys del sistema espanyol, francès i congregacional.

Precisament per aquest motiu, les estacions d’esquí faciliten els seus professionals i un espai per poder dur a terme el taller a les seves instal·lacions. A més, l’equip formador dels joves compta amb bombers del grup de rescat de muntanya (GRM) i de la Creu Roja Andorrana. Els alumnes faran pràctiques de nivologia i lectura de butlletí meteorològic i butlletí d’allaus; utilització de la sonda i de la pala en una allau; i utilització del dispositiu de vigilància d'allaus (DVA).

Etiquetes

Comentaris

Trending