Humanium iniciarà les classes el curs vinent a Sant Julià amb tres màsters

La universitat de música conclou, després d'un llarg procés, la seva instal·lació al Principat i oferirà estudis presencials i virtuals

Comentaris

La universitat s'ha presentat aquest dilluns en roda de premsa a Sant Julià.
La universitat s'ha presentat aquest dilluns en roda de premsa a Sant Julià. BRU NOYA

Humanium International University iniciarà les activitats el curs vinent oferint en primer lloc tres màsters i posteriornent cinc batxèlors. El rector en funcions Manuel Añón ha agraït el suport rebut durant els cinc anys que ha durat el seu procés d'instal·lació i ha reconegut que "aquí ens han permès fer el que en altres països ens costaria molt". El centre oferirà estudis virtuals i presencials i espera comptar amb alumnes d'Andorra i de la resta d'Europa.

El comú de Sant Julià cedeix espais al Centre Cutural i de Congressos Lauredià. Per accedir als estudis de batxèlor caldrà tenir el batxillerat i superar una prova específica d'ingrés. S'oferiran batxèlors de direcció musical, interpretació, composició, pedagogia, i musicologia. Els màsters seran de gestió musical, composició amb noves tecnologies, i interpretació.

En un futur es podrà cursar el doctorat que en paraules de Manuel Añón "és molt díficil de trobar a Europa". No ha volgut donar noms de professors "fins que estiguin tots contractats" i ha anunciat col·laboracions amb escoles de música del país i amb entitats, així com amb el comú de Sant Julià de Lòria "per convertir la parròquia amb un focus de coneixement, a més de ciutat universitària".

El primer acte serà el pròxim 10 de juliol amb un concert a l'Auditori Claror de l'Orquestra Simfònica d'Humanium International University en col·laboració amb l'Associació Andorrana de Malalties Minoritàries que reunirà 60 músics. El president de l'entitat, Enric Manel Garcia ha agraït la proposta que té l'objectiu de "visibilitzar les malalties minoritàries". El cost de l'entrada és de tres euros, per sufragar les despeses de la plataforma de venda.

La Humanium Symphony Orchestra, fundada aquest any, tenia previst fer una gran gira per la Xina, però el repunt de la pandèmia al país asiàtic va fer que es posposés. Ara, el grup farà una petita gira per Espanya i posarà el punt i final a l'Auditori Claror amb el concert que oferiran.  Es presenta com a referent simfònic que enforteix l’activitat musical de la parròquia i de la universitat. Establerta com una eina necessària en la formació musical dins del gran projecte educatiu i cultural que representa la universitat d´Humanium. La seva activitat té com a objectiu principal l’impuls i la projecció internacional de la música i dels seus musics.

La banda musical està composta per una plantilla de més de 60 músics europeus d’alta qualificació artística, comptant amb una àmplia col·laboració de futurs professors d’Humanium International University i músics professionals o en cursos de postgrau avançats. La seva visió de l’ideal simfònic permet la transversalitat i engloba propostes que comprenen amplis períodes de la historia de la música, sense oblidar les diferents cultures i les diverses músiques del món.

El rector en funcions de la universitat, Manuel Añón,  ha avançat que l'ensenyament es complementarà amb la presència de solistes, grups i orquestres.

Comentaris

Trending