Homenatge de les escoles d'Andorra al professor assassinat a França

S'ha fet un minut de silenci a les aules o al pati i s'ha llegit el manifest als docents que va escriure Jean Jaurès

Minut de silenci en homenatge a Samuel Paty al col·legi Sant Ermengol.
Minut de silenci en homenatge a Samuel Paty al col·legi Sant Ermengol. SANT ERMENGOL

Les escoles han tributat aquest dilluns, primer dia de retorn a les aules, després de les vacances de Tots Sants, un homenatge a Samuel Paty, el professor de geografia i història que va ser assassinat el 16 d'octubre a França per un terrorista. L'acte s'ha fet a les onze.

L'homenatge ha estat molt emotiu. A les escoles del sistema educatiu francès s'ha incidit en la defensa dels valors de la República, la llibertat d'expressió i el principi de la laicitat. Abans del minut de silenci s'ha llegit el manifest de Jean Jaurès als docents. Samuel Paty, va ocórrer al suburbi de Conflans-Sainte-Honorine, al nord-oest de París. Va ser assassinat i decapitat en un acte de terrorisme islamista.

Paty havia mostrat als alumnes, en una classe sobre la llibertat d'expressió i després de convidar els estudiants musulmans a abandonar la classe si així ho desitjaven, una caricatura de la revista Charlie Hebdo que representava el profeta Mahoma. Dies després, l'assassí va matar i decapitar Paty amb un ganivet de 30 cm. Va publicar una imatge del cap tallat de Paty a Twitter, i va escriure que havia actuat "en el nom d'Al·là". L'assassí va expressar la seva ira perquè, segons ell, Paty havia menyspreat Mahoma.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending