Homenatge de les escoles d'Andorra al professor assassinat a França

S'ha fet un minut de silenci a les aules o al pati i s'ha llegit el manifest als docents que va escriure Jean Jaurès

Minut de silenci en homenatge a Samuel Paty al col·legi Sant Ermengol.
Minut de silenci en homenatge a Samuel Paty al col·legi Sant Ermengol. SANT ERMENGOL

Les escoles han tributat aquest dilluns, primer dia de retorn a les aules, després de les vacances de Tots Sants, un homenatge a Samuel Paty, el professor de geografia i història que va ser assassinat el 16 d'octubre a França per un terrorista. L'acte s'ha fet a les onze.

L'homenatge ha estat molt emotiu. A les escoles del sistema educatiu francès s'ha incidit en la defensa dels valors de la República, la llibertat d'expressió i el principi de la laicitat. Abans del minut de silenci s'ha llegit el manifest de Jean Jaurès als docents. Samuel Paty, va ocórrer al suburbi de Conflans-Sainte-Honorine, al nord-oest de París. Va ser assassinat i decapitat en un acte de terrorisme islamista.

Paty havia mostrat als alumnes, en una classe sobre la llibertat d'expressió i després de convidar els estudiants musulmans a abandonar la classe si així ho desitjaven, una caricatura de la revista Charlie Hebdo que representava el profeta Mahoma. Dies després, l'assassí va matar i decapitar Paty amb un ganivet de 30 cm. Va publicar una imatge del cap tallat de Paty a Twitter, i va escriure que havia actuat "en el nom d'Al·là". L'assassí va expressar la seva ira perquè, segons ell, Paty havia menyspreat Mahoma.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.