Govern transfereix 2,9 milions d’euros a l’UdA pel contracte-programa del 2022

Amb la signatura que es portarà a terme entre les dues entitats s’inclouran noves activitats compromeses, com el disseny de nous itineraris optatius dins del pla d’estudis del màster en Dret

Comentaris

Façana de la Universitat d'Andorra.
Façana de la Universitat d'Andorra. Altaveu

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres la signatura del contracte-programa 2022 entre el Govern i la Universitat d’Andorra (UdA). L’import de la transferència que es portarà a terme és de 2.967.629, i en l’acord s’inclouen noves activitats compromeses. Entre elles, dissenyar nous itineraris optatius dins del pla d’estudis del màster en Dret.

Els encarregats de la signatura han estat la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el rector de l’UdA, Miquel Nicloau. La Llei d’Ensenyament Superior recull que la relació entre el Govern i les institucions d’ensenyament superiors públiques que no depenen de l’Executiu s’han de materialitzar en un contracte programa que pot ser anual, o plurianual. El text estableix cap on s’orientarà el centre universitari, i també les transferències que rebrà. Aquest any, la quantia ha estat de més de 2,9 milions d’euros.

En aquest sentit, s’han remarcat les noves activitats compromeses per a l’UdA aquest any. La primera d’elles és dissenyar nous itineraris dins del pla d’estudis del màster en Dret, desenvolupar i oferir el tercer curs del nou bàtxelor en Informàtica i el segon curs del màster en Educació. Així mateix, també s’implementarà el nou pla d’estudis del Diploma professional avançat (DPA) en comptabilitat i administració amb la nova metodologia basada en competències.

Aquest curs també s’ha compromès a dissenyar el nou pla d’estudis del bàtxelor en Infermeria i del d’Administració d’empreses amb la metodologia basada en competències. També es treballarà per la definició i la posada en marxa del bàtxelor en Pilotatge d’aviació comercial i en gestió de companyies aèries, en col·laboració amb la iniciativa privada.

D’altra banda, se seguirà treballant per a la consolidació de la llengua anglesa com a llengua de treball i de vehiculació, juntament amb la promoció del coneixement d’altres cinc idiomes, amb especial atenció al francès, el portuguès i l’espanyol. També se seguirà promovent la mobilitat acadèmica i en pràctiques dels estudiants de l’UdA i la captació d’estudiants internacionals. Per últim, es mantindran i s’ampliaran els ajuts a la mobilitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending