Govern demanarà un aval d’1,8 milions a les universitats que es vulguin instal•lar al país

La mesura vol limitar l'arribada de nous centres superiors ja que en els darrers mesos s'han rebut moltes sol·licituds

Comentaris

Edifici del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.
Edifici del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. ARXIU

El Govern demanarà un aval d'1,8 milions d'euros a les universitats que es vulguin instal·lar al país. La mesura vol limitar l'arribada de nous centres superiors ja que en els darrers mesos s'han rebut moltes sol·licituds, gran part d'elles motivades per les exigències que ha posat l'Estat espanyol. Fins i tot s'havia plantejar una quantitat superior d'aval.  Aquest ha d'estar establert per una entitat bancària degudament autoritzada.

El text regula el procediment per a la sol·licitud, la tramitació i la resolució de l’expedient per a la creació d’universitats i altres institucions d’ensenyament superior que vulguin establir-se al Principat. El Reglament d’autorització d’universitats i altres institucions d’ensenyament superior privades del sistema andorrà d’ensenyament superior fixa que es considera universitat privada andorrana la institució que ofereix ensenyament per a l’obtenció de tots o alguns dels títols estatals, que disposa d’una estratègia d’investigació i transferència lligada als ensenyaments que ofereix i amb personal capacitat per atendre aquestes missions.

El ministre portaveu, Eric Jover va detallar aquest dimecres en la roda de premsa posterior a la sessió de Govern, alguns dels detalls del reglament  El text també fixa que es considera universitat privada andorrana la institució que ofereix ensenyament per a l’obtenció de tots o alguns dels títols estatals, que disposa d’una estratègia d’investigació i transferència lligada als ensenyaments que ofereix i amb personal capacitat per atendre aquestes missions.

Les institucions de l’ensenyament superior privat també poden oferir títols estatals però se n’exclou l’activitat d’investigació. En canvi, el text no contempla un nombre mínim de programes presencials i alguns d'ells en català.

Comentaris (2)

Trending