La ‘gestió escolar’ de la pandèmia dispara les baixes al Lycée

El malestar entre els pares i mares d’alumnes pel suposat passotisme d’alguns professors o la deficient cobertura de l’ensenyament en línia porta altes, sobretot, a l’Escola andorrana de segona ensenyança

Imatge de la façana del Lycée que mira al riu.
Imatge de la façana del Lycée que mira al riu. Toni Solanelles

Cada estiu hi ha poc o molt traspàs d’alumnes del Lycée cap a l’Escola andorrana, especialment entre els estudiants de segona ensenyança. Enguany, però, aquest traspàs serà molt més accentuat. Entre els pares i les mares dels alumnes del centre d’ensenyament francès hi ha un malestar molt evident per com s’ha gestionat la pandèmia quant al seu impacte sobre el curs escolar. Si a això s’hi afegeixen algunes controls policials d’adolescents per ‘bullying’ i altres casos similars que demanden un seguiment estricte de l’administració, el desengany és evident.

Diverses fonts han assegurat que depèn com vagi, hi haurà feina a encabir totes les demandes d’altes al centre escolar del sistema andorrà. I això que en el cas de Santa Coloma, el que hauria de rebre més estudiants procedents del Lycée, s’ha fet recentment una ampliació que sembla que pot quedar en no-res degut a les peticions per poder cursar estudis en aquest centre. Hi ha molts pares consultats que asseguren que han estat també a punt de fer el pas de canviar d’escola els seus fills. I que si no ho han fet, ha estat perquè els infants ja tenen unes rutines fetes. Però el desengany és el mateix que el d’aquells altres que sí que han fet el pas.

Més enllà del comportament d’alguns grups d’adolescents que han hagut de respondre davant les autoritats policials i fins i tot judicials, els laments referents a la ‘gestió escolar’ de la pandèmia volten en relació amb elements com el fet que hi ha professors que han declinat, al·legant la crisi sanitària, de presentar-se a les classes, que les absències dels docents han estat més pronunciades que mai. No generalitzen, però sí que lamenten molts dels pares la poca implicació mostrada per alguns dels integrants del claustre.

També es valora negativament el fet que hi ha hagut més estudiants del que seria normal que, havent-se de quedar aïllats a casa per culpa de la malaltia, no han pogut seguir la formació en línia que en altres sistemes educatius sí que s’ha pogut rebre. I, encara un punt més greu des del punt de vista sanitari, lamenten que hi ha hagut fins i tot alguns casos en què estudiants que haurien hagut d’estar confinats han acudit igualment a l’aula perquè els seus pares, per treball, no se’n podien fer càrrec.

Vista posterior del Lycée Comte de Foix, a Andorra la Vella.

Relacionat

Vilarrubla insta les mares i pares del Lycée a fer les seves queixes pel canals oficials

Comentaris (91)

Trending