Espot valora positivament que els alumnes més grans mantinguin l'hàbit de la mascareta

El cap de Govern i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla continuen amb la ronda de visites als centres educatius i inauguren les noves dependències de l'andorrana de Santa Coloma

Alumnes amb la mascareta fa unes setmanes a classe.
Alumnes amb la mascareta fa unes setmanes a classe. PILAR CANDEL

El cap de Govern, Xavier Espot ha valorat positivament que una part dels alumnes dels cursos superiors mantinguin la mascareta a classe. Espot i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla han fet visites de l’Escola andorrana de maternal i primera ensenyança d’Andorra la Vella i de l’Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma i han inaugurat les noves dependències d'aquest darrer centre.

Des del Govern es fa un balanç satisfactori de l’eliminació de l’obligatorietat de la mascareta, tot i que en les darreres setmanes han sortit diversos brots bastant importants. Però, Espot afirma que “n’hem pogut parlar amb els alumnes i estan molt contents”. Per als més petits, portar-la a l’aula els resultava força incòmode, i “ho hem pogut constatar en les visites” que ara estan molt més tranquils. Els més petits l’havien d’utilitzar, fins ara, a partir dels vuit anys, però des del dia set que ja no és obligatòria per ningú.

Però, a Espot i a Vilarrubla els ha sobtat perquè molts dels més grans la continuen portant. A la vista, ha afirmat, “és normal perquè entrem gent de fora”, però també hi ha molts alumnes que “es troben bé amb la mascareta”. De fet, sembla que ha sigut tema de conversació entre ambdós, que han afirmat que “ho tenen com un hàbit adquirit i això ens interpel·la per fer un treball per tornar a la normalitat”. Ha afirmat que, durant molt temps han sigut partidaris de portar-la, però que “quan deixa de ser necessària també és un fre per moltes coses”.

Comentaris (4)

Trending