El preu del forfet extraescolar s’enfila als 133 euros

Educació planteja una prova pilot amb un centre de cada sistema educatiu que augmenta el nombre d’hores que els alumnes hi dediquen de dues a tres, i s’afegeix una quarta teòrica

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, durant la compareixença
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, durant la compareixença Pilar Candel

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha presentat aquest dijous les dades d’inici de curs al Consell General, davant de la comissió legislativa. Entre les novetats s’ha presentat una prova pilot pel que fa a l’esquí escolar, que es portarà a terme amb un centre de cada sistema educatiu, una de l’espanyol, una de l’andorrà i una del francès. Aquesta prova es recull dins del nou conveni que s’ha signat amb Ski Andorra, i que també modifica mínimament el preu dels forfets, pujant als 133 euros l’extraescolar.

Aquest dijous el Govern ha aprovat els preus dels forfets diaris escolars, per monitor, així com l’extraescolar i l’universitari. Tots ells han tingut un augment que Vilarrubla ha considerat “lleuger, dintre de la normalitat”. El forfet extraescolar s’ha enfilat fins als 133 euros, sis euros més que l’any passat. Així mateix, s’ha aplicat un increment del 15% en el diari i un 7% a l’hora del monitor. D’aquesta manera, el preu es queda en 9,71 el diari escolar i 4,59 euros l’hota monitor – alumne. Com és habitual, l’Executiu es fa càrrec del preu íntegre.

Pel que fa a la resta de forfets, on s’ubica l’extraescolar, el Govern ha augmentat la subvenció, que en aquest cas serà de 83 euros. Pel que fa a l’universitari, el cost per a l’usuari serà de 203. Per als acompanyants, els menors de 65 anys pagaran 193 euros, de 65 a 70 anys 77 euros i de 70 a 74 anys, 60 euros. Aquesta figura, però, es veu amenaçada de desaparèixer tenint en compte la prova pilot que recull el conveni que s’ha signat amb Ski Andorra. De tota manera, Vilarrubla ha indicat que “no hi havia cues per ser acompanyant”.

Pel que fa a la prova pilot, un centre de primera ensenyança cada sistema educatiu participarà en aquesta iniciativa que es començarà el pròxim hivern. Vilarrubla ha indicat que es passarà de dues hores de monitor a tres hores i que, a més, es tindrà una quarta hora “per al coneixement del medi natural que envolta les pistes d’esquí i tot el que fa referència al funcionament de les estacions”. Si realment funciona, ha assenyalat Vilarrubla, s’anirà ampliant a la resta d’escoles. “Serà un element qualitatiu, sempre anem buscant els reptes de millora”, ha indicat la ministra.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending