Educació elimina l’Abonandbus internacional, però allarga la vigència dels del curs passat

El Govern traspassa la partida de l’abonament a la de beques de transport perquè veu “discriminatori” l’anterior sistema, a la vegada que eleva el llindar per accedir als ajuts per a estudiants universitaris

L’estació d’autobusos, lloc de sortida dels vehicles cap a Barcelona o Tolosa.
L’estació d’autobusos, lloc de sortida dels vehicles cap a Barcelona o Tolosa.

Educació ha introduït canvis en la convocatòria d’ajuts a l’estudi per a l’ensenyament del nou curs, que es podran sol·licitar entre el 30 d’agost i el 30 de setembre. Així, s’eleva el llindar d’ingressos per poder accedir-hi i s’incrementarà la dotació dels destinats a transport, desviant els fons que s’utilitzaven per l’Abonandbus Internacional, que queda suprimit. D’aquest títol, el Govern preveu allargar fins a finals d’any la vigència dels expedits el darrer curs i que tenien viatges pendents arran de la crisi del coronavirus.

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla ha explicat que s’han introduït diferents canvis en aquests ajuts. El primer és l’elevació del llindar d’ingressos a partir dels quals es denegava la beca. Així, ha apuntat que el curs passat 61 persones no hi van poder accedir en no complir aquest requisit, en alguns casos, tot just “per uns 50 o 60 euros”. D’aquesta forma, unes 20 sí que hi tindrien accés aquest nou curs.

Els ajuts contenen diferents tipologies. En cas d’accedir a totes, la beca pot ascendir a 4.300 euros per curs. Una d’aquestes és la de transport, que guanyarà dotació. Passarà de 400 a 450 euros gràcies al fet que es derivaran els fons que, fins a l’any passat, es destinaven a l’Abonandbus internacional, que quedarà suprimit. El títol donava dret a 22 viatges a Barcelona o Tolosa, però Vilarrubla ha explicat que “hi havia una discriminació perquè no tots els estudiants van a aquestes ciutats i tampoc s’aplicava cap criteri socioeconòmic”. D’aquesta forma, “els seguim invertint a ajudar als estudiants, però a qui realment tingui necessitat”.

La seu central d'Andbus a Andorra la Vella

Relacionat

Usuaris d’Andbus volen que s’aclareixi si es compensaran els abonaments

La ministra ha avançat que el Govern està ultimant la fórmula jurídica que ha de permetre allargar fins al 31 de desembre la vigència dels abonaments del curs passat. D’aquesta forma, els estudiants que els tenien podran emprar els viatges que no van poder utilitzar per culpa de l’esclat de la crisi del coronavirus. “S’ha parlat amb les companyies i ho veuen amb bons ulls. Ara falta veure com ho fem”, ha indicat.

Seu central d'Andbus, al vial de la Borda Nova.

Relacionat

Andbus afirma que ha prorrogat els seus abonaments i que Govern ha cancel·lat els seus

Comentaris

Trending