Educació crea cinc títol de bàtxelor en l’àmbit musical

Els estudis, que es basaran en diversos aspectes d’aquesta branca, s’han fet a proposta de la Humanium International University

La universitat Humanium és la que promou el títol.
La universitat Humanium és la que promou el títol. ARXIU

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha creat cinc títols relacionats amb l’àmbit musical. S’ha fet a proposta de la Humanium International University, un centre que oferirà aquests cursos de forma telemàtica, i que es va establir a Andorra a inicis del 2021. Els bàtxelors seran en composició musical, direcció musical, interpretació musical, musicologia i pedagogia musical.

El bàtxelor en composició musical ha de formar professionals qualificats per a la creació, amb domini de les estructures pròpies i capacitat per escriure i adaptar música en diferents contextos. El de direcció els prepara per dirigir els diferents tipus de formacions perquè coneguin la tècnica de cada instrument. Pel que fa al d’interpretació musical, els formarà sobre el domini de les tècniques d’un instrument principal i el seu repertori. El de musicologia els instruirà per entendre, des d’una perspectiva global i comprensiva, el fet musical en tots els seus aspectes teòrics, tècnics i pràctics. Finalment, el de pedagogia se centra en posar al seu abast les tècniques pedagògiques d’ensenyament.

El títol de bàtxelor té una càrrega de treball de 180 crèdits europeus, que es distribueixen en tres cursos acadèmics. En total, són sis semestres amb una càrrega de 30 crèdits cadascun, entre obligatoris, optatius i de lliure elecció. El següent pas per tal que aquestes formacions es puguin aplicar és presentar un pla d’estudis, que haurà de ser acreditat favorablement per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior, i després aprovat pel Govern.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending