Educació i les AMPA treballen per minimitzar els efectes d'una nova vaga del sistema francès

L'objectiu és poder tenir les escoles obertes per garantir l'acollida dels alumnes tenint en compte que a la darrera mobilització se'n van tancar cinc

Comentaris

Façana del Lycée Comte de Foix.
Façana del Lycée Comte de Foix. Altaveu

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha dit que s'està treballant amb les associacions de mares i pares per minimitzar els efectes d'una possible nova vaga dels docents francesos. La darrera va provocar el tancament de cinc escoles i va tenir un ampli seguiment entre els mestres. L'objectiu en una nova mobilització és poder acollir els escolars.

Vilarrubla ha recordat que "el dret de vaga el tenen i només puc respectar-lo però com a ministra d'Educació el que vull és que els escolars tinguin classe cada dia en les millors condicions possibles però he d'assumir el que els docents francesos puguin demanar". L'èxit de la mobilització de la setmana passada fa que se'n preparin de noves però la intenció dels vaguistes a Andorra és fer-les de manera que no afectin les classes.

Els sindicats francesos busquen, amb les mobilitzacions, una demostració de força per a escenificar la impopularitat del projecte de reforma del sistema de jubilacions que el president Emmanuel Macron ha situat entre les prioritats del seu govern per a aquest 2023.

Els dos principals eixos del projecte, que l’Executiu defensa com a imprescindible per a l’equilibri financer del sistema, són el retard de l’edat mínima de jubilació de 62 a 64 anys per a 2030 i l’augment del període de cotització de 42 a 43 anys per a 2027.

Comentaris (1)

Trending