Dos hotels i un terreny de casa Joanantoni, solucions a l’escola de secundària d’Encamp

Els alumnes tindran el menjador als establiments Encamp i la Mola i s’habilitarà una parcel•la de mil metres quadrats que hi ha just davant del centre com a pati

L'escola andorrana d'Encamp.
L'escola andorrana d'Encamp.

L’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp començarà el curs amb relativa normalitat, malgrat que una part del centre no podrà ser utilitzada pel risc que provoquen els problemes d’un dels murs que sosté l’edifici. Finalment, s’ha tancat un acord amb els hotels Encamp i la Mola perquè serveixin com a menjador pels alumnes, al mateix temps que un camp de la parcel·la de casa Joanantoni que hi ha davant el col·legi s’habilitarà com a pati.

L’alarma va sortir ara fa uns dies quan les anàlisis realitzades pels tècnics van confirmar que un moviment de terres rere el centre havia generat una tensió excessiva sobre el mur que sosté part de l’edifici. Tocava, doncs, fer una actuació d’urgència per reforçar la paret i solucionar els problemes. I, mentre aquesta es fa, una part de l’escola no es podia utilitzar.

Els responsables del centre volien la “màxima normalitat” pels alumnes, després dels mesos complicats que s’han viscut per culpa del coronavirus

En concret, queden inhabilitades vuit aules, el gimnàs, el menjador, un dels patis i la recepció. En tot moment, els responsables del col·legi han volgut aconseguir “la màxima normalitat” pels alumnes, fet que es considera encara més important després de tot el que els estudiants han hagut de viure els darrers mesos a conseqüència de la crisi del coronavirus.

Pel que fa a les aules, s’ha pogut trobar solució. De fet, una de les dues que es feien servir per acollida s’ha habilitat per poder-hi fer classes, igual que la biblioteca. El problema, almenys si la situació sanitària no es complica i obliga a reduir els grups, està solucionat. Més complicat semblava abordar la necessitat de trobar un espai alternatiu per al menjador i pel pati.

En el primer cas, un punt a favor és el fet que hi ha alguns alumnes que podran dinar a casa seva. Al cap i a la fi, viuen a Encamp. El centre, però, també acull estudiants provinents de fora del poble, com ara de Canillo i el Pas de la Casa. Per aquests casos s’ha arribat a un acord amb dos hotels propers: l’Encamp i el de la Mola, on s’habilitarà menjadors i un càtering amb el Rebost de Padrí i Bio Bio. Es tracta de dos establiments als quals els adolescents hi poden arribar caminant.

Pel que fa al patí, l’acord tancat és amb casa Joanantoni. El superior de la mateixa escola es podrà seguir utilitzant i, a més, es guanya una part del camp que hi ha just davant de l’edifici. Aquest espai, d’uns mil metres quadrats, s’habilitarà perquè pugui ser utilitzat pels alumnes.

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres

Relacionat

Educació i el comú d’Encamp busquen lloc per al menjador i el pati de l’escola de Segona Ensenyança

Aquesta situació serà provisional mentre es tiren endavant els treballs que han de permetre tornar a garantir la seguretat del mur. Es calcula que aquestes obres poden allargar-se entre dos i tres mesos. És a dir, el centre podria recuperar la normalitat total -amb el permís del coronavirus, és clar- just abans de Nadal.

Etiquetes

Comentaris

Trending