Deixar d’anar a classe els tres dies abans de Nadal no serà considerat absentisme escolar

Moltes famílies han decidit donar per tancat el trimestre abans d’arriscar-se a que se’ls confini un fill o filla i no puguin celebrar les festes nadalenques com havien previst

Una classe de secundària amb el seus integrants amb la mascareta posada.
Una classe de secundària amb el seus integrants amb la mascareta posada. ALTAVEU MÈDIA

Les famílies que han decidit no enviar els seus fills a classe els tres dies de la setmana que ve que queden lectius abans de les vacances de Nadal poden estar tranquil·les. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Les faltes no es tindran en compte. No serà declarat l’absentisme escolar. Moltes famílies han decidit donar per tancat el trimestre abans d’arriscar-se a que se’ls confini un fill o filla i no puguin celebrar les festes nadalenques com havien previst.

L’enrenou que hi ha al voltant dels cribratges escolars fa témer a massa famílies no poder estar a punt per al Nadal. De dilluns a dimecres es continuaran fent proves de detecció ràpida del coronavirus. Però només caldrà sotmetre’s a una sola per poder accedir al menjador. Però moltes famílies ja han comunicat a les escoles que no cal que esperin els menors fins després de les vacances de Nadal, quan s’establirà un nou protocol d’arrencada de trimestre que hores d’ara encara no està definit.

No es declararà absentisme escolar sigui quin sigui el nivell acadèmic que segueixi el menor que falti a classe. Això sí, d’entrada, es mantindrà el protocol. I els responsables de cada centre trucaran al progenitor responsable si detecten que falta l’escolar a classe. Després ja s’aclarirà si és una baixa prevista o una absència no justificada. Però això s’anirà resolent en cada cas concret. Un element més en un desconcert general que parteix, això sí, d’una pandèmia de difícil gestió.

En tot cas, el ministre de Salut ha tornat a defensar l’actuació que s’està duent a terme en matèria educativa i dels cribratges que es realitzen. Ha considerat “ajustada” la manera de fer i ha assegurat que “creiem que les decisions que es van adoptant són ponderades”. “Sempre hem volgut preservar el dret a l’educació”, ha insistit Martínez Benazet, que ha explicat que tancant les escoles o deixant l’ensenyament “en mans de les eines telemàtiques”, “el dret a l’educació el vulneràvem d’alguna manera”.

Per cert, que en una sola jornada són deu més les aules que han passat a estar confinades de manera integral. De vuitanta anunciades aquest dijous a les noranta d’avui. En total, hi ha 124 aules amb algun tipus d’afectació, perquè a més de les noranta aïllades del tot, n’hi ha 34 més amb algun dels seus integrants també confinats. A més a més, hi ha quaranta classes més, que són dotze menys que aquest dijous, amb vigilància passiva.

Comentaris (11)

Trending