Un de cada quatre alumnes de l’Escola andorrana ja no acudeixen a classe aquesta setmana

L’esquí escolar no s’iniciarà fins a la segona setmana del trimestre vinent preveient que durant els primers dies, en funció de l’impacte de la pandèmia, s’hagin de fer ajustaments

El pati de l'Escola andorrana de Sant Julià amb tanques de Protecció Civil disposades per regular els accessos.
El pati de l'Escola andorrana de Sant Julià amb tanques de Protecció Civil disposades per regular els accessos. Bru Noya

Més d’un miler d’escolars -entre confinats i absents per voluntat pròpia- del sistema andorrà ja no han acudit aquest dilluns a classe ni s’espera, per tant, que ho facin ja fins després del període nadalenc. Moltes famílies han decidit que aquells membres en edat d’anar a escola ja no hi acudissin per por a haver-se de confinar i no poder celebrar el Nadal. Les dades les ha anunciat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, durant la compareixença per actualitzar la situació sanitària.

Mas ha explicat que al centre de Formació Professional les absències han estat de 161, mentre que a l’Escola andorrana, sumant-hi tots els nivells, entre confinats i baixes voluntàries s’han produït 1.064 absències dels prop de 4.500 alumnes que hi ha, en conjunt, al sistema nacional. Les dades dels sistemes espanyol i francès no han transcendit, encara que els percentatges poden estar a nivells similars.

La secretària d’Estat de Salut ha confirmat que, com es va dir divendres, l’absència d’aquests tres dies previs a les vacances de Nadal no es tindran en compte a efectes curriculars ni suposaran que s’activi cap procés d’absentisme. Mas ho ha aclarit després que aquest dilluns els responsables d’algun centre hagin contactat amb famílies d’estudiants de secundària per advertir-los que l’absència podria tenir conseqüències. Suposadament, hi hauria hagut una manca de coordinació.

Helena Mas, que ha explicat que damunt la taula, en vista al retorn a escola, hi ha tots els escenaris possibles i no serà fins que s’acosti el 10 de gener que no s’anunciarà com cal procedir per tornar a classe, sí que ha confirmat que l’esquí escolar, com a molt aviat, no s’activarà fins la setmana del 17 de gener. “Ens donarem una setmana de marge per poder preveure” com cal avançar vist que “no hem decidit encara quin serà el protocol en retornar de les vacances”.

ACTIVITATS DE NADAL

La número 2 del ministeri de Salut ha explicat que en vista a les activitats extraescolars que es fan en el marc de les vacances de Nadal, es faran tests a tots els monitors i a tots els participants que ho desitgin abans d’iniciar l’activitat. D’entrada, no hi ha un aïllament generalitzat al primer positiu de cada activitat. “Es farà l’estudi epidemiològic corresponent, com sempre”, ha deixat clar Mas, que ha explicat que cal veure la naturalesa de cada activitat abans de procedir a dictar confinaments. “Haurem de veure com evolucionen tots els casos.”

Comentaris

Trending