Andorra i Espanya ultimen els convenis de reconeixement de les titulacions d’FP

Les delegacions en matèria educativa de tots dos països constaten l’increment d’inscrits en les proves per poder certificar el domini de la llengua castellana

Comentaris

Un moment de la reunió de la comissió mixta.
Un moment de la reunió de la comissió mixta. SFGA

Els ministeris d’Educació d’Andorra i d’Espanya estan ultimant els convenis de reconeixement de les titulacions de Formació Professional (FP) que fins ara estan en l’aire i només tenen valor en l’àmbit estrictament andorrà. Aquest és una de les qüestions que s’han tractat durant la Comissió Mixta d’Educació celebrada a Sant Julià de Lòria. També s’ha posat en relleu que des de la promoció que es va fer, han incrementat de manera significativa el nombre d’inscrits en tots els sistemes educatius del país per poder certificar el domini de la llengua castellana.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, han presidit aquest divendres la comissió mixta hispanoandorrana, que enguany s’ha celebrat presencialment a Sant Julià de Lòria. Aquesta comissió es reuneix anualment de forma alternada a Andorra i a Espanya. La trobada ha servit per tractar aspectes com ara les infraestructures escolars del sistema educatiu espanyol al Principat, els projectes pedagògics comuns als tres sistemes educatius –especialment la prevenció de l’assetjament escolar, el pla d’igualtat–.

També s’ha revisat la feina feta per tal de poder signar properament convenis de reconeixement d’estudis de Formació Professional així com d’Ensenyament Superior. D’altra banda, s’ha parlat de les proves DELE de l’Institut Cervantes (Diplomes d’Espanyol com a Llengua Estrangera), i s’ha posat en relleu que, des de la signatura el mes de juny del conveni per promoure-les entre tots els sistemes educatius del país, el nombre d’inscripcions per la propera convocatòria ha incrementat considerablement.

Per la part andorrana ha presidit la reunió la ministra Ester Vilarrubla, i l’han acompanyat l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu; el director del departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals, Josep Areny; la directora del Departament d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans, Marie Pagès; el director del Departament de Formació Professional, Formació al Llarg de la Vida i Innovació Tecnològica, Xavier Campuzano i la cap d’àrea de Convenis i Relacions Internacionals, Cristina Martí.

Per part espanyola, la delegació l’ha encapçalat l’ambaixador espanyol a Andorra, Ángel Ros, i l’han acompanyat la directora general de Planificació i Gestió Educativa, María del Ángel Muñoz; la consellera d’Educació d’Espanya a Andorra, María Dolores López; el subdirector d’Acció Educativa a l’Exterior, Andrés Contreras; la subdirectora general d’Atenció a l’Estudiant i Relacions Institucionals, Margarita de Lezcano-Mújica i la cap d’àrea d’Homologacions i Convalidacions de la subdirecció general d’Ordenació i Innovació de la Formació Professional, María Ángeles Martínez.

Comentaris

Trending