Andorra i Espanya coincideixen en la importància de mantenir obertes les escoles

La trobada anual de la comissió mixta hispanoandorrana en matèria educativa avalua diverses qüestions i projectes d’interès comú

Instants previs a la reunió de la comissió mixta educativa.
Instants previs a la reunió de la comissió mixta educativa. SFGA

Andorra i Espanya coincideixen en la importància de mantenir oberts els centres educatius tot i la situació actual de pandèmia. La coincidència s’ha evidenciat durant la reunió de la comissió mixta hispanoandorrana en matèria educativa, que es reuneix una vegada cada any i que han presidit aquest divendres la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros. La reunió s’ha celebrat de manera presencial al Principat. L’any que ve s’haurà de celebrar a l’Estat espanyol.

Durant la trobada, els representants del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior han compartit amb la delegació espanyola la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, així com el seu impacte en l’educació. En aquest sentit, les dues delegacions han posat en comú les experiències que s’han dut a terme per minimitzar els efectes de la pandèmia a les aules i sobre els estudiants. Totes dues delegacions han manifestat la prioritat de mantenir oberts els centres escolars per tal de garantir el dret a l’educació dels infants i joves del país.

A més, en la reunió s’han abordat aspectes relatius a la digitalització, la conscienciació sobre la ciberseguretat o les novetats de la Llei LOMLOE, que ha entrat en vigor recentment a Espanya. També s’han tractat altres qüestions de diferent caràcter, com ara la renovació dels programes de Formació Andorrana, l’escolarització d’alumnes amb discapacitat i les mesures contra l’absentisme escolar.

A la trobada d’enguany han assistit per part andorrana la ministra Ester Vilarrubla; l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu; el director del departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Institucionals, Josep Areny; la directora del departament d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans, Marie Pagès; el director del departament de Formació Professional i Innovació tecnològica, Xavier Campuzano; i la cap de l’Àrea de convenis, relacions internacionals i reconeixement de títols, Cristina Martí.

Per part espanyola hi ha assistit l’ambaixador Àngel Ros; el director general de Planificació i gestió educativa, Diego Fernández; la consellera d’Educació d’Espanya a Andorra, Yolanda Varela; el sotsdirector general de la Unitat d’acció educativa exterior, Andrés Contreras; i l’assessora tècnica docent, M. Carmen Gómez.

Etiquetes

Comentaris

Trending