Amenaces de mort ‘infantils’ pintades en una paret del pati de l’escola

(AMB VÍDEO) L’ensenyament francès al país té un nou focus de tensió arran d’uns fets que es van donar la setmana passada i que la família d’una menor espera que s’aclareixin

Línies de senyalització de terrenys de joc de diversos esports en el pati d'una escola.
Línies de senyalització de terrenys de joc de diversos esports en el pati d'una escola. ARXIU

Els responsables de l’ensenyament francès al Principat haurien d’estar intentant treure l’entrellat d’unes pintades amenaçadores que van aparèixer a principi de la setmana passada en la paret del pati d’una escola del sistema esmentat. El grafiat deixava clar el nom de la menor a qui anava adreçat l’‘et matarem’ inscrit i altres expressions com per exemple ‘ets una ploramiques’ que van atemorir l’estudiant, de primària, implicada.

L’entorn de la família de la nena ha fet públic el cas a través de les xarxes socials amb la intenció de posar pressió al centre implicat -que s’han estimat més evitar dir qui és per tal que no es pugui identificar la menor afectada- i que s’aclareixi qui hi ha rere de les pintades i es pugui adoptar mesures contra els autors de les amenaces, que per la grafia usada no hi ha dubte, almenys aparent, que serien altres escolars.

Els familiars de la menor amenaçada han decidit per ara no cursar cap denúncia oficial a la policia en espera que actuï el centre escolar i per evitar que l’infant afectat no hagi de suportar més tensió davant un eventual interrogatori policial o situació similar segon que ha explicat l’entorn de la menor. Hores d’ara no estan clars tampoc els passos donats pels responsables de l’escola, que sí que haurien fet fotografies a la inscripció abans, suposadament, de procedir a esborrar-la.

@sylvette0 #urgente #viral #bullying #acosoescolarnoalbullyingnoestássolo #ayuda ♬ sonido original - Sylvette

Va ser la nena a qui anava adreçada l’amenaça qui va advertir els mestres, que van intentar calmar-la assegurant que no patís, que es netejava i que hi posarien remei. Amb les fotografies es pretenia estudiar les cal·ligrafies d’altres escolars per mirar de descobrir a qui podria correspondre l’autoria. Malgrat que se sospita que només era una bretolada infantil, no hi pot haver cap certesa del tot. I en l’entorn de la menor amenaçada hi ha intranquil·litat malgrat que es pretén donar una sensació de normalitat per no alterar més la nena.

La menor no va gosar explicar el cas directament a la seva mare en arribar a casa. Però sí que el mateix dia li va fer llegir un escrit que ella mateixa havia redactat -sempre segons les fonts properes a la família consultades- a la progenitora i així aquesta va saber què havia succeït. De seguida va intentar contactar amb el centre però ja no hi havia ningú, per la qual cosa va fer un mail que l’endemà va tenir una trucada per resposta.

De la comunicació en sortia el compromís d’intentar aclarir la situació i mantenir-la al corrent. Hores d’ara, però, no hi hauria res de clar i amb la tornada a classe aquest dimarts aparentment la direcció del centre implicat hauria de donar algun tipus d’explicació. No és el primer cas que afecta les darreres setmanes el sistema francès en relació comportaments d’assetjament escolar. I la gestió que s’està fent dels mateixos no sempre és gaire encertada.

Comentaris (7)

Trending