Els alumnes d’FP mostren suport a la candidatura d’Andorra Reserva de la Biosfera

El centre d’Aixovall és Escola Verda i forma part de la Xarxa d’Escoles associades a la UNESCO

Comentaris

Els joves de l'FP d'Aixovall al cartell de la Vall del Madriu.
Els joves de l'FP d'Aixovall al cartell de la Vall del Madriu.

Els alumnes del Centre de Formació Professional d’Aixovall han organitzat diversos actes aquest dimecres per mostrar el seu suport al projecte de candidatura per esdevenir el primer país íntegrament Reserva de la Biosfera. El centre, que és Escola Verda i forma part de la Xarxa d’Escoles associades a la Unesco, va fer extensiu la proposta a diferents actors i tant l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança de Sant Julià de Lòria com la Llar de Lòria, es van sumar a la iniciativa.

Així, aquest migdia representants dels diferents grups s’han desplaçat al cartell d’entrada a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, que va ser declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco el 2004, per cobrir-lo amb una bufanda gegant que s’ha teixit al centre i feta amb plàstics reciclats, i d’aquesta manera protegir simbòlicament un espai natural del país. La proposta, a més, té la voluntat de crear consciència sobre l’economia circular i com es poden reaprofitar matèries per crear nous elements.

Després, la bufanda es tornarà a reciclar per poder-ne aprofitar de nou el plàstic. Seguidament, els representants s’han dirigit al Consell General, on han entregat a la síndica general, Roser Suñé, una llibreta amb diferents desigs i suggeriments. Els joves han demanat a Suñé que els faci extensius al conjunt dels consellers generals, perquè puguin servir per inspirar al Parlament a l’hora de legislar per protegir el patrimoni natural i cultural del país.

Comentaris

Trending