Els acompanyants hauran de garantir que el transport escolar disposa de mascaretes de reserva

El ministeri d’Educació vol evitar tenir més ensurts després de dos incidents que han obligat a obrir expedients i a matisar certs aspectes del protocol d’actuació

Caixes de mascaretes.
Caixes de mascaretes. arxiu

Seran els acompanyants del transport escolar els que hauran de garantir que hi ha mascaretes de reserva per al servei i per al cas que alguns dels alumnes usuaris del mateix s’oblidin la protecció facial o no en duguin. Aquesta nova ‘directriu’ relativa al transport sanitari deriva del darrer incident hagut en el servei, que es va donar el darrer dia abans de les vacances escolars de Tots Sants tal i com va avançar aquest dimarts l’Altaveu.

El divendres 29 d’octubre un vehicle que traslladava a casa estudiants de l’Escola francesa de primera ensenyança d’Escaldes va marxar sense un dels menors, de 7 anys. La clau de volta del descuit, per dir-ho d’alguna manera, rau en el fet que l’alumne en qüestió va pujar al bus sense mascareta i se’l va fer baixar perquè acudís a buscar-ne una. Hi va haver suposadament un mal entès entre l’acompanyant i el menor i, al final, el bus va marxar sense l’escolar.

Imatge de l'escola en les immediacions de la qual va passar l'incident.

Relacionat

Un altre incident al transport escolar imposa l’obligació que els busos portin estoc de mascaretes

Per mirar d’evitar un altre incident com aquest, el ministeri ha imposat a l’empresa que gestiona els acompanyants del transport escolar que aquests professionals han de disposar de mascaretes suficients per poder subministrar a qualsevol escolar que no la porti, per descuit o pèrdua, i així estalviar que un alumne que ja estigui a dalt del vehicle n’hagi de baixar, com va ser el cas del darrer incident que ha comportat l’obertura de sengles expedients tant a l’empresa del vehicle com la de l’acompanyant.

Comentaris

Trending