Les vendes a les grans superfícies augmenten un 80% el mes de maig

El personal ocupat també ha augmentat en un 2,8%, sent dones el 64% del total de les plantilles

Secció d'alimentació d'una gran superfície comercial.
Secció d'alimentació d'una gran superfície comercial. ARXIU

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall ha patit un augment del 80,8%, a preus corrents, el mes de maig del 2021 respecte al de l’any anterior. El Departament d’Estadística ha assenyalat que, si es comparen les dades respecte al maig de 2019 abans de la pandèmia, la variació és del 20,2%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en aquestes grans superfícies comercials al maig del 2021 creix el 2,8% respecte al mateix mes de l’any anterior. Concretament, quasi el 64% són dones i més del 90% disposa de contractes de jornada completa.

Pel que fa al desglossament de l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta el 21% i la de la resta de productes creix el 256,3% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sobre de la xifra d’Espanya, que està en un 50,9%, i de la de França, en un 5,2%.

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants, descomptant l’efecte dels preus, augmenta el 79,9% al maig del 2021 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior. Les vendes de productes alimentaris augmenten el 20,3% i les de la resta de productes creixen el 254,7%. El departament ha assenyalat que les dades de l’índex de grans superfícies s’han vist afectades a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

Etiquetes

Comentaris

Trending