El vehicle elèctric no acaba d’arrencar al Principat

La renovació del parc mòbil industrial per dispositius més sostenibles i eficients es fa complicada per la poca oferta

Toti Sasplugas, director de l'ACA.
Toti Sasplugas, director de l'ACA. Toni Solanelles

L’aposta pel vehicle elèctric no acaba de funcionar al Principat. Ho admès sense embuts el director tècnic de l’Automòbil Club (ACA), Toti Sasplugas, durant la presentació de l’Informe de Mobilitat (IMACA) corresponent a l’any passat. El que ofereix el mercat, especialment quant a vehicles industrials, és tan minso o poc resolutiu que no facilita la renovació del parc mòbil cap a models automobilístics més sostenibles i energèticament eficients.

Sasplugas ha recordat que va ser un dels informes sectorials que fa l’ACA per acompanyar l’estudi de dades de mobilitat -enguany versa sobre les oportunitats de negoci o empresarials lligades a les noves formes de mobilitat- l’origen del pla Engega, en què el Govern, a través del ministeri de Medi Ambient, aboca esforços per aconseguir la conversió del parc mòbil del país.

La gràfica de les sancions globals imposades els darrers sis anys.

Relacionat

Increment de multes per excés de velocitat el 2020 tot i la reducció de mobilitat per la pandèmia

El director tècnic de l’ACA ha assegurat que l’adhesió del vehicle elèctric no és la que es podria esperar. Menys ho és en el sector industrial. S’ha constatat una voluntat de fer apostes però no n’hi ha prou amb això. Els empresaris volen “fer el canvi a la nova energia però no es prou solvent l’oferta del mercat”. Això vol dir que aspectes com l’autonomia dels vehicles, el recanvi de peces i altres no estan suficientment resolts i tot plegat fa que el procés de renovació i conversió de gasoil cap a vehicles elèctrics o híbrids sigui molt més lent del que seria desitjable.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending