L’USd’A vol l’increment de tots els salaris amb l’IPC i insistirà amb la tretzena paga obligatòria

Els sindicats estan acabant “d’embastar” el document que contindrà sis propostes per actualitzar els salaris l’any vinent

Carla Guinot i Gabriel Ubach
Carla Guinot i Gabriel Ubach Toni Solanelles

La Unió Sindical d’Andorra està ultimant el document que inclou sis propostes d’increment salarial de cara al 2024 que presentarà en la reunió d’aquest divendres del Consell Econòmic i Social. El text s’està acabant d’embastar i fonts del sindicat només han volgut explicar dues de les demandes. Com ja van demanar l’any passat, proposen que la tretzena paga sigui obligatòria per a tothom i demanen que tots els sous s’actualitzin amb l’IPC.

El Consell Econòmic i Social es tornarà a reunir aquest divendres al matí després de les vacances d’estiu. I ho farà amb l’augment salarial de cara al 2024. La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, va demanar a patronal i sindicats que arribessin a un acord per l’actualització dels sous perquè aquest any el Govern només intervindrà en el salari mínim. I aquest matí el cap de Govern, Xavier Espot, ha tornat a fer una crida perquè es pugui arribar a un consens, ni que sigui per sectors.

Fonts de la Unió Sindical d’Andorra han explicat que “el document està bastant embastat i hi haurà sis propostes”. Afegeixen que “volem veure com s’ho pren la CEA, tot i que no esperem cap iniciativa per part seva”. Del total de mesures que volen posar sobre la taula, les mateixes fonts només han volgut desvetllar-ne dues i la resta les volen presentar primer en el marc de la reunió. Aquestes són l’augment de tots els salaris amb l’IPC del 2023 i com ja van fer l’any passat que es faci obligatòria la tretzena paga per a tothom.

La primera reunió del Consell Econòmic i Social de la legislatura

Relacionat

Crida de Govern a sindicats i patronals per arribar a un consens sobre la pujada salarial

Des de la CEA es creu que ha de ser cada empresari qui decideixi l’increment salarial i sí estan oberts a parlar en quins termes s’ha d’apujar el salari mínim. Posicions allunyades que ja es van veure l’any passat i en la darrera reunió del CES abans de les vacances estivals. Caldrà veure quin tarannà hi ha divendres.

Comentaris (15)

Trending