Turisme de benestar, esportiu i prèmium, els objectius del projecte conjunt amb National Geographic

Es presenten sis propostes que es consideren “viables” per tal que durant els pròxims anys es puguin desenvolupar i així “millorar l’impacte del turisme sobre el medi ambient i les persones”

Un moment de la presentació del projecte entre Andorra Turisme i National Geographic.
Un moment de la presentació del projecte entre Andorra Turisme i National Geographic. Andorra Turisme

Andorra Turisme i National Geographic han presentat aquest dijous ‘Andorra al natural - l’entorn on germinen les idees’, un procés d’innovació que ha permès treballar fins a sis projectes diferents que a mesura que es vagin desenvolupant han de permetre posicionar el Principat en tres segments turístics concrets: benestar, esport i prèmium.

El treball que s’ha presentat parteix d’un primer objectiu: “millorar l’impacte del turisme sobre el medi ambient i les persones”. A partir d’aquí, i de la mà de l’empresa Imagin Creativity Center, fundada a Silicon Valley, es van formar sis equips de treball amb persones d’orígens diversos (tant nacionals com internacionals) i edats diferents que han estat les encarregades d’analitzar com millorar la relació del turisme amb l’entorn a través de tres vessants: l’esportiva, la del benestar i la prèmium.

El director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha celebrat que totes les propostes que s’han acabat posant sobre la taula són “innovadores, realistes, viables i efectives”, per tant, “es podran desenvolupar”. Ara bé, de moment no hi ha un calendari concret ni tampoc el pressupost establert. Budzaku ha advertit que hi ha propostes que “necessiten més investigació”, altres que demanaran la implicació del sector privat per poder-se desenvolupar i altres que van lligades a segells que ja s’han creat, com l’Andorra Selected. Per tant, es fixa un termini “d’entre 3 i 5 anys” per poder-les fer realitat.

El director general d’Andorra Turisme ha celebrat que totes les propostes que s’han acabat posant sobre la taula són “innovadores, realistes, viables i efectives”

A l’espera de poder desenvolupar el procés d’innovació, sí que s’ha materialitzat el projecte audiovisual, a càrrec de National Geographic. Es tracta d’un seguit de peces divulgatives i creatives per donar a conèixer els tres àmbits en què se centra el projecte i protagonitzades per l’exciclista professional, Xary Rodríguez, per la professora de ioga Marta Rosinach, i per l’empresari hoteler Josep Areny. Els vídeos ja es poden veure als canals de televisió i Youtube de National Geographic, a les xarxes socials, a la cadena FOX o al web de l’entitat que s’ha creat per donar a conèixer el projecte.

Segons el ministre de Turisme, Jordi Torres, Andorra al Natural és un exemple de “la marca Andorra, un projecte que no només dona a conèixer el nostre país, sinó que també busca aportar valor afegit”.

PROPOSTES

En l’àmbit esportiu s’ha proposat crear una aplicació mòbil que utilitzant les dades d’aplicacions esportives populars com Garmin o Strava, proposaran a l’usuari un qüestionari sobre l’entorn i si es responen, permeten obtenir beneficis com descomptes en restauració o hoteleria. De la mateixa manera es proposa una evolució del web visitandorra.com gràcies a la intel·ligència artificial i així proposar itineraris als usuaris que permetin, per exemple, evitar la massificació.

En el cas del benestar es preveu poder crear un índex mundial de destins turístics saludables o generar oferta per a visitants de més de 55 anys.

Finalment, per treballar el destí prèmium es vol treballar un nou nínxol de mercat, l’inversor nòmada, a més de donar valor al patrimoni històric, especialment a través de les bordes.

Comentaris (1)

Trending