La Trobada Empresarial arrenca instant a la capacitat per sortir amb força de la pandèmia

El fet que la regió tingui una població jove i dinàmica constitueix una oportunitat per tancar les diferències que hi ha actualment de productivitat i competitivitat

Inici de l'Encontre empresarial iberoamericà
Inici de l'Encontre empresarial iberoamericà CEA

La capacitat per sortir amb més força de la pandèmia ha estat l'eix conductor de l'acte inaugural de la 13a Trobada Empresarial Iberoamericana. El fet que la regió tingui una població jove i dinàmica constitueix una oportunitat per tancar les diferències que hi ha actualment de productivitat i competitivitat. Superar amb èxit l'escenari post Covid dependrà de la capacitat col·lectiva de generar aliançes público-privades i que les empreses innovin.

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella acull la reunió que durarà fins aquest dimecres i que marca l'inici de la 27a Cimera Iberoamericana. L'acte d'inauguració ha començat a dos quarts de cinc, després de la reunió  i ha comptat amb la presència del president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, com a organitzador, i el cap de Govern, Xavier Espot; la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan; el president de l’Organización Internacional de Empleadores (OIE), Erol Kirespi, i el president de la Confederación Española de Organizaciones Empresariales (CEOE), Antonio Garmendia. A l'inici ha intervingut la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol per donar la benvinguda als participants.

Marsol ha presentat la capital del país i ha recordat la transformació que l'ha fet passat d'un turisme de compres de Duralex i de formatges al que és actualment i ha opinat que caldrà veure com evoluciona aquest sector després de la pandèmia. Cadena ha destacat el paper que han de tenir les empreses en la recuperació econòmica "perquè sempre són part de la solució" mentre que el president de la CEOE, Antonio Garmendia ha manifestat que "la crisi ha de ser una oportunitat per a fer d'Iberoamèrica una regió més competitiva".

El cap de Govern, Xavier Espot ha vinculat la Trobada amb la Cimera, "que no deixa de ser el pròleg" i que les conclusions seran assumides pels caps de Govern. "S'ha demostrat que la temàtica tenia un cert component visionari. Un tema conjuntural ha posat llum sobre els dèficits estructurals. Si els volem superar no ho podem fer deixant de banda el desenvolupament sostenible". Espot també ha volgut destacar que, Andorra, com a amfitriona d’aquesta trobada, va voler posar aquest àmbit al centre de l’agenda, tot indicant que “el més rellevant fins ara és el que comença avui aquí”.

Gryspan, a la seva intervenció, ha destacat la importància de continuar treballant junts, “és una valuosa oportunitat perquè el sector empresarial iberoamericà alci la seva veu i les seves aspiracions, ja que en 2020 ens va unir el problema i en 2021 ens unirà la solució”. La secretaria ha indicat que, després d’estar units en la diversitat i en l’adversitat, ara és el moment d’avançar en innovació, digitalització, recuperació del turisme, igualtat de gènere i altres aspectes.

-

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending