Treball conjunt entre Andorra i Israel per un ecosistema d’innovació

Una delegació participa en unes jornades que s’emmarquen en el conveni de col·laboració entre els dos països, que té una durada de dos anys

Jornada treball amb l'insttut d'innovació d'Israel
Jornada treball amb l'insttut d'innovació d'Israel

Una delegació andorrana participa a Tel-Aviv en unes jornades de treball en comú amb l’Israel Innovation Institute, que té l’objectiu de facilitar les eines necessàries per liderar la gestió de la innovació en organitzacions i corporacions públiques. La formació té lloc en el marc del conveni de col·laboració entre l’entitat i Andorra Recerca + Innovació (AR+I) per potenciar el desenvolupament de l’ecosistema d’innovació i startups del Principat.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha explicat que aquestes jornades són la materialització del contacte que es va fer amb l’institut israelià fa dos anys. “L’objectiu d’aquest treball amb un dels millors centre d’innovació a nivell mundial és facilitar encara més eines per treballar amb els actors clau d’Andorra l’ecosistema d’innovació del país” ha afegit, “som conscients que pot millorar la qualitat de vida dels ciutadans”.

En aquest sentit, el director de l’AR+I, Marc Pons, ha assenyalat que “el treball conjunt permetrà aprofundir a través de l’experiència de l’Israel Innovation Institute en el desenvolupament dels elements claus de l’ecosistema andorrà i en el seu paper en els processos de transformació d’organitzacions i corporacions públiques”. D’aquesta manera, podran aprendre a potenciar i enfortir tots els sectors i entitats.

La delegació andorrana està encapçalada per Gallardo, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i diversos membres d’AR+I, FEDA, Andorra Telecom, ACTInn, la Universitat d’Andorra, Andorra Digital i Andorra Business. El ministre ha avançat que el proper 25 de novembre tindrà lloc la setmana de la innovació al Principat, on també participaran presencialment experts d’Israel.

L’acord entre ambdues entitats té una durada de dos anys, i el seu objectiu és treballar conjuntament en diverses àrees que es poden materialitzar en projectes de suport i assessorament en la definició i desenvolupament de l’ecosistema d’Innovació i startup d’Andorra. També per col·laborar en projectes i iniciatives relacionades amb les verticals d’especialització de cada institució, com ara la mobilitat, l’agricultura, la salut o el canvi climàtic, entre d’altres.

Comentaris (5)

Trending