El sector turístic respira amb la confiança d’haver “salvat” el Nadal

Les patronals remarquen que s’ha evitat el pitjor escenari, confien a poder atreure visitants durant les festes i estan a l’expectativa d’una possible assimilació amb l’Alt Urgell que podria anticipar l’arribada dels clients

L'avinguda Carlemany és una de les artèries amb més comerços del Principat
L'avinguda Carlemany és una de les artèries amb més comerços del Principat Gabriel Pérez

El sector turístic respira alleujat després de conèixer el pla de flexibilització de les mesures contra el coronavirus a Catalunya. I, sobretot, pel fet de saber que, si res s’estronca i les dades epidemiològiques evolucionen de forma correcta, pel Nadal podran arribar visitants des de territori català. Les diferents patronals valoren el fet de poder salvar aquestes dates claus de la temporada d’hivern i creuen els dits confiant que les converses amb la Generalitat permetin, fins i tot, anticipar el trànsit fronterer amb l’assimilació d’Andorra a l’Alt Urgell.

El president de la Confederació Empresarial (CEA), Gerard Cadena, ha posat en relleu que “d’unes perspectives molt dolentes ara tenim una que ho són menys; almenys podem salvar el Nadal”, Per tant, admet, “respirem”, ja que “les perspectives de passar les festes sense turisme català eren molt preocupants, per molt que es puguin fer campanyes per intentar que vingui gent d’altres comunitats”.

Cadena, a més, remarca que si s’aconsegueix l’assimilació a l’Alt Urgell prèviament al dia 21, “encara seria millor i aquests dies encara es podria salvar alguna cosa”. El president de la CEA considera que “cal ser optimistes; podrem salvar el Nadal i si no hi ha un altre rebrot important, la temporada d’hivern”.

Budó i Aragonés durant la roda de premsa.

Relacionat

Catalunya preveu aixecar les restriccions per viatjar a Andorra a partir del 21 de desembre

Els comerciants també han rebut “positivament” l’anunci de la Generalitat, tot i que des d’Eix Central, Sònia Yebra, recorda que “encara perdem el final de novembre i bona part de desembre” i que això “ja suposa el 50% d’un dels mesos més importants de l’any”. Per tant, alerta, per a la gran majoria de botigues “la situació és igualment complicada i complexa”. La màxima responsable de l’entitat avisa que “ara hem d’explicar que a Andorra les coses s’han fet bé, que tenim bones xifres de control i ingressats i que som una destinació segura”.

El sector hoteler també ha rebut amb alleugeriment el pla definitiu aprovat pel Prosicat. “La valoració és positiva; dins del problema, aquest és menor”, ha indicat el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol. Sobre la possibilitat d’una assimilació a l’Alt Urgell que obriria la porta a un avançament en l’aixecament de la restricció de travessar la frontera, apunta que els establiments “estan esperant que ens diguin quan pot arribar gent; a partir d’aquest dia, els que estan tancats, obriran”.

De forma similar s’expressa l’associació Autèntics Hotels d’Andorra. La seva presidenta, Cristina Canut indica que “ja ens va bé tenir un horitzó” en el dia 21, tot remarcant que “salvem les festes”. Assegura que “sabem que la gent vindrà, fins i tot aquells que, en aquesta època de l’any, té tendència a viatjar més lluny”. De fet, explica que “els portals ens diuen que hi ha un interès per Andorra, s’entra, es remena i es busca”. I, ara, “estic segura que es començaran a concretar reserves”. L’empresària hotelera llança un missatge d’optimisme: “volem creure que el pitjor ja està al darrere, que podrem fer l’hivern i que no tornarem a tenir restriccions tan dures com fins ara”.

Comentaris (6)

Trending