El sector hoteler tanca l’agost amb una mitjana d’ocupació superior al 82%

El nombre de clients, com ja s’esperava, va patir la setmana passada una lleugera reducció però encara continuen sent xifres molt bones per als establiments que es troben oberts

Un hotel a Encamp.
Un hotel a Encamp. G. P.

Que l’agost al sector hoteler havia estat bo ja se sabia. Faltava saber fins a quin punt ho havia estat. Segons la Unió Hotelera, l’ocupació mitjana durant aquest mes s’ha situat en el 82,62%. Ho fa després d’una darrera setmana més fluixa, tal com s’esperava, amb una mitjana del 81,31%. Els establiments que han pogut obrir, doncs, signen bones xifres després de molt de temps gairebé a zero per culpa de les restriccions Covid.

Des de la patronal s’ha comunicat aquest dimarts les darreres dades de l’agost. Com ja era de preveure, han quedat per sota de les tres primeres setmanes del mes que, cal recordar, van ser extraordinàriament positives amb pics de clients superiors al 92%. La davallada, però, no treu que s’acabi amb xifres encara molt bones.

En concret, l’ocupació mitjana entre dilluns i divendres es va situar en un 81,31%, vuit punts per sota de l’anterior dada. La del cap de setmana va ser tot just lleugerament superior, d’un 81,94%. Això, recorden des de la Unió Hotelera, amb 56 establiments de l’entitat en funcionament.

Per tant, són “bones ocupacions” a l’entendre dels responsables de l’entitat. En global, situen la mitjana de tot l’agost en un 82,62%. Molt elevada. De fet, per sobre del que seria la mitja dels darrers anys, tot i que es recorda que està marcada per circumstàncies que fan que sigui difícil comparar, com ara les mateixes restriccions però també el nombre d’establiments que estan oberts. Pel que fa al juliol, des de la Unió Hotelera es recorda que la mitjana d’ocupació va ser més baixa: del 52,55%.

El sector té clar que les dades aniran a la baixa els pròxims dies. Tot i això, es confia que, almenys fins a la segona setmana de setembre, amb la celebració de la Diada de Catalunya, encara siguin dades bones, a l’espera de com pugui evolucionar la situació a la tardor i, sobretot, dels dubtes que planegen sobre la temporada d’hivern que, cal tenir present, serà clau per un sector especialment tocat per la crisi sanitària.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending