Recurs enllestit del sector dels apartaments turístics contra la moratòria de noves llicències

El màxim responsable de la patronal, Àlex Ruiz, explica que la demanda la decisió d’entrar la demanda està presa “al 95%” i confia que tots els associats donin suport a l’acció, que vol que el TC es pronunciï sobre el text

Un apartament turístic.
Un apartament turístic. ARXIU

L’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT) té ja a punt la demanda que volen presentar contra la llei que estableix una moratòria de dos anys per atorgar noves llicències per a apartaments. El document està preparat i ara falta acabar de prendre la decisió formal d’elevar-la al seu judicial. El seu president, Àlex Ruiz, té clar que, tret d’una gran sorpresa, així serà. Si res es torça, inicis de la setmana vinent. Vol, això sí, que la mesura tingui el suport unànime de tots els associats.

Per ara, el que té clar és que les grans empreses donen suport a tirar endavant l’acció davant la Batllia. “Els grossos ja han dit que sí”, ha apuntat a Altaveu. Ell mateix, que admet que, de moment, la mesura no l’afecta, sí que argumenta que “ho pot fer més endavant”. Per això, confia que la resta de membres també acabin donant suport.

La demanda ja està preparada. Ha estat elaborada per l’advocat de l’associació. Falta, però saber quin pot ser el cost econòmic del procés. Malgrat això, Ruiz considera que “s’entrarà, a un 95%”. La decisió s’ha d’adoptar dilluns o dimarts, en reunions amb els associats, i apunta que “ens agradaria que fos unànime”.

Espot, durant la seva intervenció al Debat d'Orientació Política.

Relacionat

Moratòria encoberta a la construcció: Govern haurà d’autoritzar tota nova llicència d’edificació

El que es demana a l’escrit és que la Batllia faci el que es coneix com un incident de constitucionalitat. És a dir, que el batlle que agafi el cas demani al TC que analitzi la llei, especialment la part que fa referència a la moratòria per a noves llicències d’apartaments turístics, amb l’excepció de si es fan de màxima categoria, i que es pronunciï sobre si vulnera o no algun dels drets recollits a la Carta Magna.

La demanda també inclou una altra petició. Es vol que, mentre duri el procés i el TC decideix, la normativa quedi en suspens. I, per tant, la moratòria encara no s’apliqui.

Des del sector s’ha rebut amb un evident disgust la decisió adoptada des del Govern i validada al Consell General pels grups de la majoria. Hi ha punts que consideren especialment contraris a la Carta Magna, com ara el fet que la moratòria no s’apliqui si la llicència es demana per a un apartament de cinc estrelles. També critiquen amb duresa el fet que si es ven un immoble ja amb l’autorització pertinent, aquesta es perdi i, per tant, ja no es pugui mantenir aquest ús.

Etiquetes

Comentaris

Trending