Proveïdors de l’administració amenacen d’abandonar serveis si no poden repercutir la puja salarial

Després del retard en el pagament de factures, diversos empresaris i industrials estan negociant amb Govern que accepti incrementar el 3,6% en la part de mà d’obra dels contractes ja tancats

Pla detall del personal de la neteja treballant.
Pla detall del personal de la neteja treballant.

Proveïdors de l’administració estan disposats a abandonar els serveis que presten si el Govern no els permet repercutir, en els contractes ja existents i en curs, l’increment que l’executiu ha acordat -via decret o més endavant a través d’una llei- en relació amb els salaris, començant pel sou mínim. Hi ha diversos empresaris i industrials que estan negociant dita actualització dels preus quant a la part de la mà d’obra dels acords en vigor.

Les fonts consultades han assegurat que, d’entrada, el Govern hauria vist bé la demanda i que estaria en disposició d’acceptar-la. Però quan arriba el moment de posar per escrit les promeses i convertir-les en addendes contractuals, aquest pas ja no s’està fent. I resulta, han indicat les fonts, que una part important de proveïdors de l’administració -com per exemple tot el sector de la neteja- treballa amb preus molt ajustats i salaris que són el mínim, amb la qual cosa el 3,6% d’increment obligat els afecta de manera directa.

Una imatge de la façana principal de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.

Relacionat

Govern al·lega un “problema informàtic” per no abonar les factures als proveïdors

Si a aquesta circumstància -“que no veiem malament, ans el contrari, estem d’acord que els treballadors han de cobrar més i que els salaris al Principat haurien de ser més elevats que els d’Espanya”, per posar un exemple, han indicat algunes de les fonts consultades- s’hi afegeix el retard, de molts mesos, fins i tot de mig any en algun cas, en el pagament de les factures, la situació per algunes petites empreses és complicada.

En aquest sentit, han indicat els consultats que l’administració hauria de ser molt més seriosa i “la primera en donar exemple” en el moment d’abonar aquells compromisos que té contrets i, alhora, d’adoptar decisions “amb una major capacitat de planificació” per no trastocar de forma tan notable el dia a dia de moltes petites companyies.

Els consultats han indicat, sobre els pagaments indeguts, que arran de transcendir el fet el Govern ha reaccionat. Però ni de bon tros sense posar-se al dia, amb la qual cosa els mateixos empresaris temen un problema de tresoreria de l’administració.

Comentaris (3)

Trending