Els preus es disparen el mes d'octubre i situen l'IPC en un 2,3%

En el mateix mes de l'any passat, l'index era del +0,1% però en aquest han tingut molt pes les pujades en carburants i l'encariment dels materials

Comentaris

Sortidors a una benzinera del país.
Sortidors a una benzinera del país. ARXIU

La variació interanual de l'IPC del mes d'octubre se situa en un 2,3% amb els preus disparats en l'apartat de carburants que afecten en el grup del transport i de la llar. L'encariment dels materials ha repercutit també en els envasos de determinats productes que han vist augmentat el preu de venda al públic.

Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 98% aproximat dels preus d’octubre entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. El mes d'octubre del 2020 l'IPC va ser del + 0,1%.  La pujada de preus no és exclusiva d'Andorra ja que també ha estat molt important a França i a Espanya. En el primer país, l’IPC avançat de França del mes d’octubre se situa al +2,6%.

En cas de confirmar-se augmentaria quatre dècimes respecte a la variació registrada al mes de setembre. L'electricitat i els caburants són els principals inflacionistes com a Espanya. Allà, l'IPC avançat és del 5,5%, la xifra més alta dels darrers 29 anys.

Cal recordar que l'indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending