El president de l’EFA diu que “sempre que un govern intervé en un mercat ens preocupa”

Daniel Armengol avança que l'entrada en vigor de la llei per a la promoció de la sostenibilitat del desenvolupament urbanístic i del turisme, i la de modificació de la general d'ordenació del territori i urbanisme seran analitzades en la propera junta de l'entitat familiar

Daniel Armengol, president de l'EFA.
Daniel Armengol, president de l'EFA.

El president de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), Daniel Armengol preguntat per l'entrada en vigor de la llei per a la promoció de la sostenibilitat del desenvolupament urbanístic i del turisme, i de modificació de la general d'ordenació del territori i urbanisme ha indicat que “sempre que un govern intervé en un mercat ens preocupa”. Ha afegit que n'han de fer una valoració més aprofundida en la propera junta.

Armengol ha fet aquestes declaracions després de la presentació del llibre 'Empresa familiar amb humor' de Jordi Tarragona.  "Quan el camí és feixuc una mica d'humor ajuda a donar una altra perspectiva, desestressa, obre la ment i combat la depressió", així ho posa en relleu Tarragona. L'expert creu que és precisament en moments complexos com l'actual que l'humor és més necessari que mai. Un parer que ha compartit el president de l'EFA, Daniel Armengol, que ha reivindicat que aquest sigui el primer acte que comparteix amb els associats des que va ser escollit per liderar l'entitat. "Cal un temps per pensar, per comunicar, i amb humor les coses entren millor que amb la crua realitat", ha valorat Armengol.

El llibre té al davant cinc reptes: "que el negoci funcioni"; la comunicació tant amb la gent que hi treballa, com amb els clients i entre la família; la professionalització de les estructures i del sistema de treball; la implicació dels continuadors tenint en compte que cal apropar-los a l'empresa perquè la coneguin i "i l'estimin" i, per tant, perquè vulguin continuar el negoci, i el relleu a la propietat, ja que "passar el testimoni té implicacions emocionals i és difícil de cobrir", segons l'autor. A la seva obra tracta un centenar de temàtiques que afecten l'empresa familiar.

Estan desenvolupades amb clau d'humor i compta amb il·lustracions de José Luís Martín. Tal com ha comentat Tarragona, el 70% són "transversals a qualsevol tipus d'empresa, familiar o no" com per exemple què és el lideratge o qüestions exògenes com el canvi climàtic, o la Covid, el funcionament o la comptabilitat i temes més de la família empresària, com el relleu, la propietat, el govern, o la preparació dels continuadors.
 

Comentaris (6)

Trending